Festival sira i vina

Festival   sira   i       vina

S Festivala sira i vina 2018. (Foto: Turistička zajednica Grada Valpova)

U subotu, 11. svibnja, od 17 sati u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu održat će se 2. Festival sira i vina. Radionicu sljubljivanja vodit će srebrni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić.

festival-sira-i-vina-tko-izlaze.png"Prošlogodišnji Festival sira i vina iznenadio je mnoge svojom kvalitetom, brojem posjetitelja i pozitivnom energijom koja je zarazila dvorište dvorca Prandau-Normann u Valpovu. Zvuči nevjerojatno, ali čak je i vina nestalo", ističu organizatori – organizatori Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova i udruga Karašicka Republika uz obećanje kako će vina ove godine biti dovoljno za sve, pozivaju sve generacije da posjete festival i podrže rad malih proizvođača sira i vina.
Na festivalu se očekuju vinari iz Baranje, Erduta, Kutjeva i Iloka, dok će jake snage slavonskih i baranjskih sirara predstavljati siroljupcima poznata OPG prezimena: Gašić, Đurković, Glavaš i drugi, ali i male mljekare kao što je valpovačka ili pleternička BIZ mljekara. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi polutvrdih i tvrdih sireva s raznim dodacima kao što su kopar, vlasac, paprika pa čak i cimet. Osim sira i vina, moguća je degustacija suhomesnatih proizvoda, a organizatori najavljuju i zdravi program na najmlađe. Glavno gastro događanje biti će sljubljivanje sira i vina koje će voditi srebrni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić. Radionica je planirana za 19,30 sati.
"Dvorcem će odjekivati zvuci funka, disca, jazz-a i rocka uz Juraja Jurlinu s bendom, NO Jazz Band iz Osijeka te DJ Flegmu. Dodatnu umjetničku crtu festivalu pružiti će svjetlosne instalacije mađarskih umjetnika koji će dodatno začarati prekrasnu kulisu valpovačkog dvorca", najavljuju organizatori.
festival-sira-i-vina.jpg