Fight&Win – onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije

Fight&Win – onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije

U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u Osijeku se u utorak, 4. svibnja održava konferencija "Fight&Win – onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije" .

Medicinski stručnjaci i udruge koje djeluju u području borbe protiv raka te oblikovatelji politika na konferenciji će razmijeniti mišljenja, razgovarati o izazovima, osobito u doba pandemije, i potrebnim koracima za njihovo rješavanje. Cilj konferencije je podići svijest građana o važnosti prevencije i borbe protiv raka te poticati razmjenu iskustava u svrhu informiranja i edukacije.
Organizatorica konferencije, zastupnica Sunčana Glavak, članica je Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI), Posebnog odbora za borbu protiv raka (BECA) te neformalne skupine zastupnika MEPs Against Cancer (MAC), koja je osnovana s ciljem poboljšanja prevencije raka u Europi. Svojim radom u okviru Odbora ENVI i BECA zastupnica Glavak aktivno sudjeluje u promicanju borbe protiv raka, jednom od prioriteta odbora u Europskom parlamentu, Europske pučke stranke (EPP), ali i Europske komisije.
Na konferenciji će uz zastupnicu Glavak sudjelovati posebna savjetnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. U panel-raspravama izlaganja će održati predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga, zatim ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić, predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera te psihijatar, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ivan Ćelić.