Fil(m)harmonija u Iloku

Fil(m)harmonija    u     Iloku

Foto: iz poziva organizatora

Od ponedjeljka 9. do srijede 11. rujna na jedinstvenoj lokaciji ispred Muzeja grada Iloka Zagrebačka filharmonija priprema tri nezaboravne večeri glazbe i filma. Kako najavljuju, posjetitelje pod zvjezdanim nebom očekuje čarolija filma, glazbe, smijeha i romantike.

Sve tri večeri u 20 sati počinje projekcija kultnih filmova Charlieja Chaplina uz pratnju uživo velikog orkestra Zagrebačke filharmonije. Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi Pasji život i Mališan. Ulaz na sve projekcije je slobodan.
"Pripreme su u tijeku, sjajni mladi maestro Krešimir Batinić - stalni suradnik Zagrebačke filharmonije i ravnatelj Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija priprema partiture za izvedbu, a svim ljubiteljima filmske i glazbene umjetnosti - a prije svega svima onima koji žele doživjeti nešto novo i nesvakidašnje, poručuje kako ne smiju propustiti ovaj jedinstveni spoj glazbe i filma koji će još dugo pamtiti", poručuju filharmoničari. U izvedbama, kao gosti Zagrebačke filharmonije, sudjeluju i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novog Sada. Naime, Fil(m)harmonija je dio EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije, a nositelji projekta upravo su Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada. Projekt Fil(m)harmonija premijerno je 3. rujna krenuo u Novom Sadu, sada slijedi Ilok, dok se 2020. večeri filma i glazbe planiraju u Subotica te zaključno u Vukovaru.
filmharmonija.jpg