Foto natječaj "Živjeti s Dravom"

Foto natječaj "Živjeti s Dravom"

U povodu Međunarodnog dana rijeke Drave JU za zaštitu prirode OBŽ raspisuje foto natječaj “Živjeti s Dravom”. Izabrat će se najljepša fotografija Drave ili zanimljivog detalja vezanog uz rijeku (bioraznolikost, život s rijekom, ribolov, vožnja čamcem, plivanje i druge aktivnosti na rijeci Dravi...).

Na natječaj se mogu prijaviti svi stanovnici Osječko-baranjske županije i šire bez obzira na dob. Svaki sudionik može poslati isključivo jednu fotografiju i to u digitalnom obliku, a minimalna veličina fotografija treba biti 266 DPI.

Uz fotografiju treba poslati ime i prezime autora, datum rođenja, adresu, kontakt-telefon, naziv fotografije i mjesto snimanja. Maloljetne osobe koje se prijave na natječaj trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji, a obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do te mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Pravilima natječaja određeno je da svaki od sudionika prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za sadržaj. Što se tiče autorskih prava, autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljenu fotografiju u svrhu promocije izložbe, a samim sudjelovanjem na natječaju sudionici pristaju na objavu imena i prezimena.

Zainteresirani fotografije mogu slati na e-mail adresu: fotonatjecaj.obz@gmail.com, a krajnji rok za slanje fotografija je petak, 1. listopada do ponoći. Žiri će odabrati najbolje fotografije koje će biti izložene na manifestaciji HeadOnEast (od 8. do 10. listopada), svi posjetitelji manifestacije HeadOnEast moći će na izložbi glasati za najbolju fotografiju.

Organizatori su pripremili i nagrade za prve tri fotografije koje budu imale najveći broj glasova, pa tako se može osvojiti poklon-bon od 400 kuna za restoran “Čingi Lingi čarda” i vožnja brodom u PP Kopački rit za dvije osobe, eCeker – poklon-paket ekoproizvoda te poklon-bon od 300 kuna u restoranu “Stari mlin” u Dalju.