Francuska alijansa Osijek: "Ljeto s Franom"

Francuska alijansa Osijek: "Ljeto s Franom"

Ljeto s Franom web-fotografija Francuska alijansa Osijek

Francuska alijansa Osijek organizira program "Ljeto s Franom" cjelodnevnog boravka djece od 7 do 12 godina tijekom školskih praznika. Upis djece trajat će do petka, 15. lipnja .

"Program "Ljeto s Franom" održavat će se od 18. lipnja do 13. srpnja, od ponedjeljka do petka. Program obuhvaća boravak na zraku, tjelesne aktivnosti u parku ili u dvorani OŠ Franje Krežme, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske i tematske radionice. U pratnji animatora, muzejskih pedagoga i profesora, djeca će se zabavljati i uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike. Jedini multidisciplinarni ljetni program za djecu u Osijeku, program Ljeto s Franom omugućuje Vašoj djeci učenje i usavršavanje vještina kroz igru, zabavu, pjesmu i boravak u prirodi. Cjelodnevni program se održava od ponedjeljka do petka, a obuhvaća 4 radionice dnevno, topli obrok za ručak i dvije užine. Polaznici programa Ljeto s Franom svakodnevno se razgibavaju i vježbaju na otvorenom a potom uče i igraju igre loptom, vijačom, i slično. Jednom tjedno organiziramo tjelovježbu i igre uz profesore razredne nastave u sportskoj dvorani Osnovne škole Franje Krežme. Djeca uključena u program Ljeto s Franom svakodnevno će učiti francuski jezik kroz tečaj francuskog (8 školskih sati tjedno), crtiće, pjesmice i video igrice na francuskom. U svakodnevnom kontaktu s govornicima francuskog, učit će strani jezik kroz praksu.

U okviru programa Ljeto s Franom, muzejski pedagozi Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku djecu će učiti različitim likovnim tehnikama, upoznavati s umjetničkim djelima i poticati na umjetničko izražavanje i razvoj grafo-motorike.

Svaki tjedan, program se održava u znaku teme koju ćemo posebno proučavati. Za kraj tjedna predviđena je posebna aktivnost, tematska radionica ili izlet. Kroz tematske radionice djeci želimo približiti ideju solidarnosti i društveno korisnog volontiranja u cilju suzbijanja diskriminacije, žaštite okoliša, pružanja prve pomoći, žaštite životinja ili proučavati teme koje nisu dio institucionalnog obrazovnog programa. Tematske cjeline koje smo predvidjeli u programu Ljeto s Franom 2018: hrvatski i francuski znakovni jezik u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije, volontiranje u zajednici, zaštita okoliša i pružanje prve pomoći u suradnji S Izviđačkim klubom Javor i Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, Uvod u astronomiju u suradnji s Goranom Nikolaševićem te Kulturno-znanstvenim centrom Milutin Milanković, zaštita životinja u suradnji s Udrugom Pobjede i Azilom za pse u Nemetinu", čitamo u pozivnici organizatora.