Franjo Lucić podnio ostavke na sve dužnosti u HDZ-u!

Franjo Lucić podnio ostavke na sve dužnosti u HDZ-u! Franjo Lucić podnio ostavke na sve dužnosti u HDZ-u!

"Podnio sam ostavku na sve političke funkcije u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnog vijeća i središnjeg odbora. O svome činu obavijestio sam i predsjednika stranke", objavio je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić.

Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi ni o kakvom podmićivanju kako tvrdi Hedl, a to ću, ako bude potrebno, dokazati na mjerodavnom mjestu, napisao je u priopćenju Lucić.

Prethodno je novinar Telegrama Drago Hedl objavio snimku telefonskog razgovora sa saborskim zastupnikom HDZ-a Franjom Lucićem u kojem mu Lucić nudi novac za neobjavljivanje članka o poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Lucić je Hedlu ponudio tri puta veću svotu nego što bi mu za taj članak platila redakcija.

Mene je to zapanjilo jer sam pretpostavljao da je netko izvukao pouku iz slučaja Szabo, kada je također saborski zastupnik ovaj puta SDP-a bio snimljen u pokušaju navodnog davanja mita, što je učinila jedna gospođa koja ga je tajno snimila. Odlučio sam tu snimku pustiti u javnost, podijeliti je s javnošću da bi se vidjelo tko nam sve sjedi u Hrvatskom saboru, izjavio je Hedl.

Telefonski poziv koji je rezultirao ostavkom dogodio se jučer oko podneva. Razgovor je snimio Telegramov novinar Drago Hedl nakon što su mu propali pokušaji da se sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem o kojem priprema seriju tekstova - sastane u Požegi. 

Naime, Hedl je već dulje vrijeme prikupljao dokumentaciju o Lucićevu poslovanju. Otkrio je, kaže, podatke da je zloupotrijebio namjenski kredit za razvijanje malog poduzetništva i zapošljavanje branitelja, da ima milijunske dugove prema bankama, te da je fiktivnom prodajom zaštitio obiteljsku imovinu. 

Iako je saborski zastupnik Lucić pristao dati izjavu, nakon što mu je ekipa HRT-a pokucala na vrata doma u Pleterinici, to je odbio učiniti - Lucić pred kameru HRT-a nije htio. O svojoj ostavci je obavijestio priopćenjem.