General Markač otvorio Braniteljski centar u Bilju

General Markač otvorio Braniteljski centar u Bilju

Braniteljski centar u Bilju, koji će braniteljima s područja Baranje služiti za susrete, biti pomoć u rehabilitaciji i u kojem će se prikupljati građa iz Domovinskog rata, otvorio je general Mladen Markač.

- Ovaj kraj i ovi ljudi znaju što znači biti istiniti domoljub i branitelj. Oni su na svojoj koži osjetili što znači izgubiti svoj dom i svoje najmilije. Naravno da cijene i poštuju žrtvu branitelja pa su pridonijeli tomu da ovaj braniteljski centar služi svima na dobrobit – rekao je general Markač.  

Sedam braniteljskih udruga s područja Bilja potpisale su nedavno sporazum o suradnji čime su, kažu, pokrenuli novi val među braniteljskim udrugama.

- Ovo je rijetka prilika u kojoj su se branitelji ujedinili, a na tome radimo i dalje u našoj županiji jer želimo biti primjer kako se branitelji mogu ujediniti da nas nitko drugi pa ni politika više ne mogu razjedinjavati jer u Hrvatskoj ima 1.026 braniteljskih udruga - kaže predsjednik udruge "Zavjet" za Osječko-baranjsku županiju Božidar Jurišić.

Braniteljski centar opremljen je sredstvima Općine, donacijama, te dragovoljnim radom samih branitelja, rekla je načelnica Općine Bilje Ružica Bilkić.