Glas poduzetnika djeluje i u Osijeku

Glas poduzetnika djeluje i u Osijeku Glas poduzetnika djeluje i u Osijeku

"Marketing mikro i malih poduzetnika” predavanje Miljenka S Svarcmajera iz đakovačkog Schwarz Studija u Poduzetničkom inkubatoru BIOS bilo je uvod u prvi sastanak regionalnog ureda Udruge Glas poduzetnika nedavno osnovanog u Osijeku.

Na predavanje se nadovezala rasprava članova o izazovima i problemima s kojima se poduzetnici suočavaju te savjetima onih koji su to već prošli. "Osim što smo se međusobno upoznali, vjerujem da smo svi čuli ponešto zanimljivo i korisno, a možda će iz tog povezivanja proizaći i kakva poslovna suradnja", rekao je Nandino Lončar, koordinator regionalnog ureda Osijek, koji je najavio kako će i sljedeće predavanje biti vezano uz marketing, prava kupaca i prodavatelja, prodajne vještine, radno pravo, GDPR, javni nastup, prisutnost na internetu i drugih tema. "Kao koordinator regionalnog ureda Osijek, osim koordiniranja aktivnosti UGP-a s nacionalne razine, cilj mi je raditi i lokalne aktivnosti u svrhu dijeljenja znanja i osnaživanja poduzetnika", dodao je Lončar. Osječko-baranjska županija broji preko 400 članova, od čega je trećina aktivnih.
Inicijativu Glas poduzetnika pokrenuli su građani, mahom mali poduzetnici, nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, koje su pokretači ocijenili nedostatnima. U manje od 15 dana Glas poduzetnika okupio je više od 100.000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima. "Glas poduzetnika se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj", ističu iz Udruge koja je osnovana na zahtjev članova inicijative.
U dva tjedna od osnivanja prikupila je više od 12.000 članova, a Udrugu podržava preko 200.000 građana Hrvatske.