Glavaš: "Neće biti opoziva Vlade, mi smo dio parlamentarne većine"

Glavaš: "Neće biti opoziva Vlade, mi smo dio parlamentarne većine" Glavaš: "Neće biti opoziva Vlade, mi smo dio parlamentarne većine"

Foto: Davor Lončarić

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš danas je na konferenciji za novinare u Osijeku izjavio kako inicijatori opoziva Vlade premijera Plenkovića neće imati dovoljan broj ruku u Saboru da to provedu. Sadašnju političku scenu u Hrvatskoj nazvao je klasičnom političkom kaljužom".

Niz optužbi Branimir Glavaš je uputio Hrvatskoj narodnoj stranci, koja je dio vladajuće koalicije kojoj pripada i njegov HDSSB. Aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj nazvao je "kalsičnom političkom kaljužom" u kojoj se sklapaju neprincipijelne koalicije i u kojoj HNS nakon 27 godina borbe protiv HDZ-a "preko noći postaje zagovornik koalicije s HDZ-om". "Trgovačko- političke opcije nikada nisu donijele dobro Hrvatskoj", poručio je Glavaš te istaknuo kako je Hrvatska narodna stranka ušla u koaliciju s HDZ-om zbog svojih "kalkulantskih i spekulantskih interesa" kao stranka koja "drži cijeli energetski sektor Republike Hrvatske". 

Na novinarsko pitanje nije li i njegova stranka (HDSSB) dio političke kaljuže o kojoj govori, Branimir Glavaš je rekao kako on i zastupnik Josip Salapić nikada nisu razgovarali s trgovačko-političkim opcijama u Saboru. Ipak je ustvrdio kako je HDSSB dio parlamentarne većine koja neće dopustiti opoziv Vlade premijera Andreja Plenkovića. Dodao je kako do opoziva neće doći jer oporba, unatoč dovoljnom broju potpisa na inicijativi za opoziv cijele vlade, neće imati dovoljan broj ruku u Saboru da to provede u djelo. 

Govoreći o stanju u svojoj stranci Branimir Glavaš je istaknuo kako se HDSSB konsolidira, 8. listopada ove godine raspušteni su svi lokalni ogranci i do sada je izabrano 50 povjerenika čija je glavna zadaća načiniti novu stranačku infrastrukturu. S tim u vezi govorio je o medijskim napisima kako je cijeli ogranak HDSSB-a u Vukovaru prešao u Hrvatsku konzervativnu stranku. Glavaš ističe kako nije moguće da jedan ogranak prijeđe u neku drugu stranku jer su svi ogranci - raspušteni, a takve medijske objave nazvao je pokušajem destabiliziranja stranke koja se intenzivno konsolidira i priprema za sljedeće redovite parlamentarne izbore. Smatra kako iza takvih napada na HDSSB stoji lokalni HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji i osobno Tomislav Čuljak. 

Na konferenciji je predstavljen i doktor Branimir Šimić, povjerenik HDSSB-a za Osječko-baranjsku županiju. 

Glavaš o konsolidiranju HDSSB-a

Glavaš o političkoj kaljuži

Glavaš o dvostranačju i poziciji HDSSB-a

Branimir Šimić HDSSB povjerenik za OBŽ