Godišnja produkcija Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića

Godišnja produkcija Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića

fotografija iz poziva organizatora

Premijerna izvedba Godišnje produkcije Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku održat će se u subotu, 2. lipnja u 18 sati i 30 minuta, a reprizna izvedba u nedjelju, 3. lipnja u 10 i 30.

Ove godine pedesetak balerina sa svojom voditeljicom Majom Huberi mladom asistenticom Anom Marijom Lendićs ljubavlju, upornošću i disciplinom razvijaju plesnu i kazališnu umjetnost. Već tradicionalno godišnja produkcija je prikaz ukupnog rada tijekom kazališne sezone 2017./2018. i sastoji se od plesnih etida i koreografija koje obuhvaćaju plesno gradivo koje polaznice usvajaju tijekom godine. Na produkciji ćemo imati prigodu vidjeti i koreografije koje su se plasirale u finale TREPS-a i na gala večer natjecanja Mia Čorak Slavenska.

Baletni studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića jedini je baletni studio u Osijeku koji punih 26 godina kontinuirano odgaja mlade plesače u dobi od 7 do 20 godina. Od njegova začetka 1992. godine njegova je voditeljica bila Štefanija Heller, a od 2016. godine na mjesto voditeljice dolazi Maja Huber. Njegovanje plesne i kazališne kulture, odgajanje publike i mladih kroz umjetnost pokazalo se kao jedna od glavnih zadaća i potreba Studija i upravo u tom duhu voditeljica Maja Huber i asistentica Ana Marija Lendić nastavljaju uspješnu višegodišnju tradiciju.

Gošće na ovogodišnjoj produkciji su polaznice Odjela za suvremeni ples Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca