Gosti iz Trilja odali počast poginulim braniteljima Vukovara

Gosti iz Trilja odali počast poginulim braniteljima Vukovara Gosti iz Trilja odali počast poginulim braniteljima Vukovara

fotografije Sonja Srša

Članovi MKVC iz Osijeka, MK Golubica iz Vukovara i Udruge branitelja HOS-a Vukovar ugostili su predstavnike Mjesnog odbora Čačvina Grada Trilja. Gosti su obišli Bogdanovce, bolnicu i druga mjesta stradanja kako bi odali počast svim poginulim i ubijenim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Prvo stajalište bilo je u selu Bogdanovci, gdje su zapaljene svijeće za poginule i ubijene branitelje i civile u Domovinskom ratu kao i za sve stradale tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon Bogdanovaca, članovi moto klubova i mještani Čačvine uputili su se u Vukovarsku bolnicu, a obišli su i Aleju branitelja na Memorijalnom groblju u Vukovaru. Nakon toga zapalili su svijeće na Ovčari te posjetili Spomen dom Ovčara. Posljednje stajalište bilo je ispred Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti u Vukovaru. Po završetku obilaska svetu misu zadušnicu u Crkvi  svetog Josipa Radnika u Borovu prikazao je don Josip Bečić, župnik iz Čaćvina za sve poginule branitelje Vukovara. " Ovo je šesti puta kako dolazim u Vukovar, posebno mi je drago što je ovoga puta došao pun autobus mještana Čačvina među kojima je velik broj branitelja i djece koja za vrijeme rata nisu ni bila rođena. Ovdje su od naših branitelja, HOS-ovca Ivice Jurčana i Drage Stjepanovića dobili izvornu informaciju tko je bio branitelj, a tko agresor. Kako danas djecu u školi uče jednu povijest, mi ih kod kuće moramo učiti istinu o ratu, Vukovaru i ćirilici. Mi samo želimo da naša djeca ne zaborave tko je stvarao ovu državu te da se poklonimo ubijenima i poginulima u Vukovaru. Ujedno ovom prilikom zahvalio bih se Damiru Markušu -Kutini, braniteljima iz Udruge HOS-a te članovima Moto kluba Veterani Croatia i Golubica Vukovar" kazao je Filip Žaper, predsjednik MO Čačvina.

/ iz priopćenja udruga, Sonja Srša/