GPP: Butra se digitalizira, prometujemo bez problema

GPP: Butra se digitalizira, prometujemo bez problema GPP: Butra se digitalizira, prometujemo bez problema

fotografija Amoreta Bajto

"Projekti koje smo najavljivali polako se ostvaruju, u javnom prijevozu nema problema, pandemiji i vremenskim neprilikama usprkos, a novost je - digitalizacija Butre", rekla nam je u jutarnjem javljanju u program Radio Osijeka voditeljica marketinga Sanja Mršo.

"Svim korisnicima javnog prijevoza u Osijeku, koji su do sada mogli obavljati nadopune svojih kartica na prodajnim mjestima Tiska, od početka veljače biti će omogućeno da svoje fizičke mjesečne Butra kartice digitaliziraju, odnosno prebace u aplikaciju Smartica na svojim mobilnim uređajima. Naime, aplikaciju Smartica već neko vrijeme koristi veliki broj korisnika javnog prijevoza u Osijeku i to za jednokratne i dnevne karte. Od sada će Smartica podržavati i mjesečne Butra kartice, te će svakodnevno korištenje javnog prijevoza biti omogućeno prijavom na ulaznom validatoru mobilnim uređajem, umjesto dosadašnjom fizičkom personaliziranom Butra karticom. 
Dolaskom na prodajno mjesto GPP-a (isključivo Pothodnik), korisnik javnog prijevoza izražava namjeru za digitalizacijom svoje mjesečne Butre, te isto i obavlja kroz nekoliko jednostavnih koraka. 
U budućnosti, više nije potreban dolazak na prodajno mjesto radi produženja mjesečne karte, već korisnik isto obavlja on-line kroz aplikaciju Smartica, kartičnim plaćanjem", pojasnila je Sanja Mršo.
"Za sada imamo dovoljno kapaciteta za prijevoz svih putnika, ali situacija bi se mogla pronijeniti ukoliko u škole krenu svi srednjoškolci, jer postoje epidemiološka ograničenja", kaže voditeljica Mršo te didaje da jučerašnji snijeg nije ugrozio normalno odvijanje prometa, a i stajališta su očišćena na vrijeme.
Kada pitamo za velike projekte koji bi se trebali ostvariti sredstvima EU, kaže da je za njih potrebna temeljita priprema i planiranje koje i dalje traje, a da je izgledan i početak radova.

 

 

GPP