Grad Đakovo službeno se priključio akciji kolektivne sadnje drveća

Grad Đakovo službeno se priključio akciji kolektivne sadnje drveća

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić potpisao je danas pismo namjere i time podržao akciju "Zasadi drvo, ne budi panj" građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj, koja bi se trebala održati od 25. do 27. listopada.

"Grad Đakovo prepoznao je važnost građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj, čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila", stoji u pismu namjere.
Gradonačelnik i gradska uprava imenovat će osobu koja će koordinirati aktivnosti, poticati građane, djelatnike grada, mjesne odbore, udruge i tvrtke s područja grada da se aktivno uključe u inicijativu. Pronaći će i prikladne javne površine za sadnju, drugim riječima dat će zeleno svjetlo za provođenje akcije na nekoj gradskoj površini, u što će se uključiti i komunalne službe. Ako bude potrebno, osigurat će prijevoz volontera do mjesta sadnje, a, prema mogućnostima, i potrebni materijal te opremu za volontere i akciju.
zasadi-drvo-ne-budi-panj-akovo.jpg