Grad će ipak biti okićeniji nego lani

Grad će ipak biti okićeniji nego lani

Odlučio je to osječki gradonačelnik Ivica Vrkić nakon kritika građana koji su bili razočarani što je Osijek nedovoljno osvijetljen i urešen oskudnije, nego mnogi manji gradovi u Slavoniji. Iz Ureda gradonačelnika danas je stigao i službeni program "Božića u Osijeku".

Tako će ipak biti izdvojeno oko sto tisuća kuna za organizaciju nekoliko manifestacija, dodatno osvjetljenje Sakuntala parka i još nekih drugih dijelova grada, u što će se građani uvjeriti sami, rekao je Vrkić. Pozvao je građane na Božićni sajam na Trgu slobode koji će se održati u subotu (21. ovog mjeseca), kićenje jelke na Trgu Ivana Pavla II u ponedjeljak te fiš paprikaš koji će se na Badnjak u Tvrđi kuhati za oko dvije i pol tisuće ljudi.

Iz ureda gradonačelnika stigao je i službeni program "Božića u Osijeku" - prenosimo ga u cijelosti:

Grad Osijek poziva Vas na „Božić u Osijeku“:

u subotu, 21. prosinca, od  10 do 18 sati, Trg slobode

– cjelodnevni božićni sajam koji će ponuditi mirise i okuse Božića; u blagdanskom ozračju, uz čašu kuhanog vina ili božićnog punča te slasni zalogaj, slušat ćemo božićne pjesme u izvedbi vokalnih sastava Akvarel i Krijesnice, a pravi Djed Božićnjak čitat će najmlađima bijele bajke u 12 i 17 sati.

u ponedjeljak,  23. prosinca, u 17 sati,  ispred  Konkatedrale

-         uoči Badnjaka gradonačelnik poziva sugrađane da u 17 sati zajedno okite božićno drvce ispred Konkatedrale. Božićne pjesme pjevat će HPD Lipa, a svi će se moći ugrijati toplim čajem.

u utorak, 24. prosinca, u 12 sati,  Trg Sv. Trojstva

-         na Badnjak pozivamo sugrađane u Tvrđu, na druženje uz porciju fišpaprikaša