Grad Vukovar vodi povjerenik Vlade RH

Grad Vukovar vodi povjerenik Vlade RH

Damir Grizelj, povjerenik za Vukovar kojeg je imenovala Vlada, službeno je preuzeo dužnost do izvanrednih izbora. Novi vladin povjerenik za Vukovar ostat će na dužnosti do lipnja kad se očekuju novi izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće Vukovara..

Podnoseći izvješće razriješeni gradonačelnik Željko Sabo istaknuo je kako je Vukovar u plusu s pet milijuna i 800 tisuća kuna. "Kad sam stupio na dužnost 2009-te, od dotadašnje HDZ-ove vlasti dobio sam informacije da grad pozitivno posluje, a za mjesec dana je utvrđeno da je proračun u minusu za više od 30 milijuna kuna", podsjetio je Sabo.  Na pitanja novinara, odgovorio je samo kako "svima želi sretan Uskrs" i udaljio se. 
Nakon što je Vlada u četvrtak raspustila vukovarsko Gradsko vijeće, a Željka Sabu razriješila dužnosti gradonačelnika, zakonodavnu i izvršnu vlast u tom je gradu vlast preuzeo vladin povjerenik Damir Grizelj. "I kreće se u proceduru za raspisivanje izbora", rekao je ministar uprave Arsen Bauk. Željko Sabo i dalje šuti, samo je kratko na Facebooku još jednom demantirao sve optužbe vezane za novčane malverzacije kad je riječ o organizaciji besplatnoga ljetovanja za djecu iz Vukovara. Poručio je kako Grad posluje pozitivno, bez kredita i zaduženja. "Ima još planova koje sam želio u ovom mandatu ostvariti, a hoće se ostvariti ovisi o vama. Hvala vam i nastavimo zajedno!", napisao je Sabo, što je protumačeno kao poruka da će se ipak kandidirati za gradonačelnika Vukovara.

Podsjetimo i kako je Predsjedništvo SDP-a prošli tjedan prihvatilo Sabinu ostavku, a premijer Zoran Milanović poručio kako ga stranka neće podržati odluči li se kandidirati na prijevremenim izborima. Ipak, neupitnu podršku navodno ima unutar vukovarskog ogranka SDP-a, a kako će se riješiti ova situacija znat će se nakon stranačke sjednice. Ostaje vidjeti može li se Sabo bez političke podrške i uslijed afera koje mu se stavljaju na teret ipak vratiti na čelo Vukovara.