Gradi se nova nastamba za merkate

Gradi se nova nastamba za merkate

U osječkom Zoološkom vrtu u tijeku je izrada novih nastambi za merkate. Kako napreduju radovi u jednom od najljepših zooloških vrtova, uvjerio se danas gradonačelnik Ivan Vrkić i pozvao sugrađane da uživaju u druženju sa životinjama.

Vrijednost je radova oko 400.000 kuna Radi se nova nastamba za merkate, no najavljeni su i novi projekti i uređenje. Nastamba za merkate radi se na prostoru gdje su bile žirafe, no kako ga one nisu koristile i svojevoljno se povukle na drugo mjesto, u zoološkom su odlučili prostor prenamijeniti za merkate.
Grad Osijek u zoološki vrt godišnje ulaže 3 do 4 milijuna kuna, napomenuo je gradonačelnik Ivan Vrkić dodavši da će s konsolidacijom računa Grada doći i veće investicije za sve projekte u Osijeku.
Najveći zoološki vrt u Hrvatskoj po površini vanjskog prostora na kojem borave životinje osim razgledavanja životinja nudi i brojne popratne sadržaje i edukativne radionice. Gradonačelnik Vrkić pozvao je sugrađane da što češće posjećuju zoološki vrt i žive u skladu s prirodom.