"Graditeljski vremeplov"

"Graditeljski          vremeplov" "Graditeljski          vremeplov"

fotografija HRT

Tijekom zimskih praznika, od 7. do 9. siječnja, Graditeljsko - geodetska škola Osijek u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira treću Zimsku kreativnu školu „Graditelji“ koja će se održati u Graditeljsko - geodetskoj školi.

"Ideja je ovog projekta učenicima tijekom zimskog odmora ponuditi radionice u kojima će svoje slobodno vrijeme provesti kvalitetno i kreativno, učeći kroz igru i druženje. Tema je ovogodišnje Zimske škole "Graditeljski vremeplov" pa će polaznici moći odabrati jednu od 11 radionica vezanih uz arhitekturu, graditeljstvo,umjetnost, a dob polaznika ovisi o radionici.

Učenici osnovnih i srednjih škola, djeca i mladi od 7 do 18 godina naučit će graditi mostove od špageta, zgrade koje mogu izdržati najjače potrese, izrađivati personalizirane keramičke pločice, makete i 3D modele, učiti matematiku kroz originalni japanski Hikari program mentalne aritmetike, graditi vučedolsko naselje, uključiti se u odred za urbanizam, zabaviti se žongliranjem....

Radionice potiču stvaralački rad kod djece te polaznici stječu različite praktične vještine. Sve radionice u trodnevnom radu ostvaruju unaprijed dogovorenu temu koju nadalje razrađuju izražajnim sredstvima za pojedino kreativno područje. Voditelji radionica djelatnici su naše škole, bivši učenici te djelatnici Građevinskog fakulteta u Osijeku i vanjski suradnici arhitekti, dizajneri, arheolozi....

Zadnji će dan Škola biti otvorena za javnost te će bake, djedovi, mame, tate svi zainteresirani moći pogledati uratke naših polaznika. Učenici će tijekom tri dana radionica boraviti u prostoru škole od 10.00 do 15.00 sati. I ove će se godine za topli obrok pobrinuti vrijedni kuhari Hotela Osijek uz kuhaču našeg omiljenog kuhara Tomice Đukića", čitamo u pozivnici organizatora.