Gradska groblja za blagdane neće zatvarati vrata

Gradska groblja za blagdane neće zatvarati vrata

fotografija Krunoslav Inhof

Osječka će groblja na svetkovinu Svih svetih i spomendan Svih vjernih mrtvih biti otvorena 24 sata, neće se moći ulaziti automobilima, pa uprava Ukopa preporučuje invalidima, starijima i nemoćnima da za posjet izaberu neki drugi dan.

Od 1. studenog do 31. ožujka groblje je za posjete građanima otvoreno od 7 i 30 do 17. Iznimno 31. listopada, 1. i 2. studenog posjete će biti dozvoljene i izvan tog vremena. Ulazak građanima automobilom u prostor Centralnog groblja na sam dan Svih svetih nije dozvoljen. Stoga se mole građani za razumijevanje jer na taj dan zbog prevelikog broja posjetitelja, osim za službena vozila policije, hitne pomoći, vatrogasaca i Ukopa, neće biti moguće ući automobilom u prostor groblja. Preporučuje se invalidima, starijima i nemoćnima da na groblje dođu dan ranije, a ako dolaze na sam dan Svih svetih neka dođu u pratnji osobe koja će im pomoći.

Za građane je otvoren telefon na koji 24 sata dnevno mogu prijaviti nepravilnost ili zatražiti intervenciju koju ćemo riješiti u najkraćem mogućem roku. Broj telefona je 0800 9992.

Podsjećamo vas da je na groblju izričito zabranjen bilo kakav oblik trgovine i reklamiranja, dovoditi pse i druge životinje, te posjeti izvan propisanog vremena.