Gromoglasna podrška plivačima osnovnoškolcima

Gromoglasna podrška plivačima osnovnoškolcima Gromoglasna podrška plivačima osnovnoškolcima
Foto: Hrvatski školski sportski savez Foto: Hrvatski školski sportski savez

Foto: Hrvatski školski sportski savez

Više od 250 sportaša iz 15 hrvatskih županija natjecalo se u završnici Državnog školskog prvenstva u plivanju na Plivalištu u Vukovaru, a novi državni prvaci učenice su OŠ Kantrida iz Rijeke te učenici OŠ Marina Držića iz Dubrovnika.

U Vukovaru su se natjecali u četiri kategorije – 50 metara slobodno, leđno, prsno i delfin. Snage su odmjerili i u dvije štafetne discipline – 4x50 metara mješovito i slobodno.
Ukupne pobjednice u konkurenciji djevojčica su učenice OŠ Kantrida iz Rijeke s 269 osvojenih bodova, srebro su osvojile natjecateljice OŠ Petra Kanavelića iz Korčule s 237 bodova dok su na trećem mjestu učenice OŠ Petar Zrinski iz Čakovca s 217 bodova. U konkurenciji dječaka zlatom su se okitili plivači OŠ Marina Držića iz Dubrovnika koji su osvojili 252 boda, srebrom je nagrađena ekipa OŠ Kantrida iz Rijeke s 230 bodova dok su treće mjesto zasluženo izborili učenici OŠ Krune Krstića iz Zadra s ukupno 220 bodova.
U završnici Državnog prvenstva u plivanju sudjelovali su djevojčice iz OŠ Vidikovac iz Pule, OŠ Julija Kempfa iz Požege, OŠ Frana Krste Frankopana iz Osijeka, OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra, OŠ Kantrida iz Rijeke, OŠ Spinut iz Splita, OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca, OŠ Petar Zrinski iz Čakovca, OŠ Bartola Kašića iz Zagreba, OŠ Petra Kanavelića iz Korčule, OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, OŠ 22. lipnja iz Siska, OŠ Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda, OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice i II. Osnovna škola Varaždin. Ekipe dječaka stigle su iz OŠ Vidikovac iz Pule, OŠ Julija Kempfa iz Požege, OŠ Mladost iz Osijeka, OŠ Krune Krstića iz Zadra, OŠ Kantrida iz Rijeke, OŠ Braće Radić iz Koprivnice, OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca, OŠ Petar Zrinski Šenkovec iz Čakovca, OŠ Mladost iz Zagreba, OŠ Marina Držića iz Dubrovnika, OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice, OŠ Viktorovac iz Siska, OŠ Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda, OŠ Split 3 i VI. Osnovna škola Varaždin.
Natjecanje je organizirao Hrvatski školski sportski savez uz pomoć Školskog sportskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, a pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport. "Borbeni duh mladih sportaša i gromoglasna podrška s tribina još su jednom dokazali svu ljepotu i snagu hrvatskog školskog sporta", ističu iz Hrvatskog školskog sportskog saveza.