Gužva u 16-ercu – 25 godina benda@školjka

Gužva u 16-ercu – 25 godina benda@školjka

Osječki bend Gužva u 16-ercu koncertom kod Školjke u subotu, 19. svibnja proslavit će svoj 25. rođendan. S jednakim elanom kao i 1993. poručuju: Punk’s not dead !

U suradnji s Kreativnom agencijom Advertom te uz pokroviteljstvo Grada Osijeka svi ćemo imati priliku pod otvorenim nebom lajati na zvijezde, iz sveg glasa pjevati "Drvo", "Žmirenje", "Voljenje", "Mene više nema" i mnoge druge hitove – stoji u njihovom pozivu na Facebook stranicama: "Dame i gospodo, draga braćo i sestre, neuništive pankerice i pankeri, vječne vođe plemena, oni koji su odrasli, odrastaju i odrast će uz bunt distorzije i poruka koje mijenjaju društvo! U subotu, 19. dana mjeseca petog, godine 2018. na jednom od najboljih koncertnih prostora u voljenom Osijeku, kod Školjke, vaš i naš matori bend Gužva u 16-ercu slavi 25. rođoš i ovom prilikom vas pozivamo da se pridružite slavlju. Svako od nas je u nekom trenutku života obukao starke, zakačio zihericu na poderane rifle, obukao Ramones majicu i dignuo šaku u zrak protestirajući protiv nezadovoljstva. Nezadovoljstvo koje je rezultiralo pubertetom, životnom okolinom, društvom ili nekom drugom energijom koja nam/vam nije pasala te ponosno rekao svojim roditeljima da je panker. Mnogi su tu fazu prerasli ili odbacili, mnogi je žive i danas, neki otvoreno, neki suptilno, mnogi su punk instalirali u svoje živote i prenose je na potomke, mnogi se sa sjećanjem vraćaju u ta vremena, a sve to je znak da je punk živ. Upravo je Gužva u 16-ercu jedan od tih bendova koji nas i dalje podsjećaju na tu činjenicu."
guzva-u-sesnaestercu.jpgUlaznice u pretprodaji – po cijeni od 25 kuna – moći će se kupiti od četvrtka, 3. svibnja u Barcelona pubu ili Clubu Exit, dok će na dan koncerta ona stajati 40 kuna.
Osječki punk-rock bend Gužva u 16-ercu osnovan je 1993. godine. Nakon šest godina djelovanja 1999. godine izlazi njihov prvi studijski album "Čir na 12-ercu" u izdanju Croatia Recordsa. Širu popularnost u regiji stječu izdavanjem drugog albuma "Punk urac" za izdavačku kuću Dirty Old Empire. Treći, za sada najuspješniji album pod nazivom "Je ne regrette rien" u izdanju Geenger recordsa, objavljuju 2012. godine. Prvim singlom i spotom s ovog albuma za pjesmu "Mene više nema" vinuli su se na vrh regionalnih top lista, a album je pratila serija koncerata po cijeloj regiji.
Osječki pankeri su dobitnici nekoliko nagrada, a posebno vrijedi izdvojiti prvu nagradu publike i žirija na "ART & MUSIC" festivalu u Puli.
Gužva u 16-ercu prvenstveno je koncertni bend i rijetko je pronaći bend na ovim prostorima koji ima toliko vatrenu podršku publike, gotovo na svakom nastupu. U studenome 2015. Gužva je nastupala u Irskoj, Austriji i Njemačkoj. Poslije toga su nastupali na nekoliko velikih regijskih glazbenih festivala, od kojih kao najveće treba izdvojiti Arsenal fest u Kragujevcu i najveći crnogorski festival Lake fest u Nikšiću.
Osječka je petorka krajem rujna 2017. objavila novu pjesmu i novi spot. Pjesmom "Ne daj me" najavili su novi studijski album koji će biti objavljen tijekom 2018.godine.