Hajduković kandidat SDP-a za župana

Hajduković kandidat SDP-a za župana Hajduković kandidat SDP-a za župana

SDP će na predstojećim lokalnim izborima u Osječko-baranjskoj županiji nastupiti samostalno, a danas je objavljeno kako će njihov kandidat za osječko-baranjskoga župana biti saborski zastupnik Domagoj Hajduković.

Potporu Hajdukoviću na početku su konferencije za novinare dali stranački kandidati za gradonačelnike Đakova i Belog Manastira Sanja Bježančević i Marko Bogatić te predsjednik SDP-a Davor Bernardić. 

Predstavljajući se novinarima kao kandidat za župana Domagoj Hajduković je istaknuo kako je SDP u Županijskoj skupštini bio dosljedna, čvrsta i konstruktivna oporba koja je uspjela amandmanima na posljednji proračun povećati izdvajanje za uništavanje komaraca za 100 posto, potpore obiteljima novorođene djece također za 100 posto, te 50 posto povećanja za subvencije u međumjesnom prometu za učenike. Naveo je kako SDP ima konkretne projekte za otvaranje novih radnih mjesta, a najviše bi ulagao u poljoprivredu kao stratešku "odrednicu" županije i burzu poljoprivrednih proizvoda te brendiranje poljoprivrede. Hajduković je rekao kako će se zauzimati za uvođene poreznih povlastica za industrije bitne za Osijek i Slavoniju, primjerice za IT industriju. 

"S nama znate što dobivate, ne kupujete mačka u vreći, ne kupujete kosture u ormarima, s SDP-om znate što ste dobili", rekao je Hajduković obraćajući se građanima županije, a poigrao se i s kraticom županije (OBŽ) te rekao da to može značiti "odaberi bolju županiju".  

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako je "desnica, HDZ i partneri, u različitim pojavnim oblicima vladala dugi niz godina u Slavoniji, a rezultat je nikad vidljiviji i nikad jasniji - svaka treća kuća je prazna uz veliko siromaštvo". Dodao je da mladi SDP-ov tim u Slavoniji može i želi stvoriti društvo jednakih šansi te ostvariti ciljeve poput uravnoteženog podizanja standarda u školstvu i obrazovanju. "Borba za obrazovanje je jedina borba za ostanak mladih u Hrvatskoj", poručio je Bernardić te dodao da učenicima i studentima "treba dijeliti laptope i stipendije, a ne puške i priče iz prošlosti". 

Bernardić je, odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio kako će u Saboru tražiti smjenu ministra financija Zdravka Marića jer smatra kako osoba koja je vodila financije tvrtki koja je doživjela slom ne može voditi financije države. 

Poslušajte što su na konferenciji rekli Sanja Bježančević, Marko Bogatić, Domagoj Hajduković i Davor Bernardić.

SDP konferencija za novinare