Hampovčan: Izbori i skupovi uz poštivanje epidemioloških mjera

Hampovčan: Izbori i skupovi uz poštivanje epidemioloških mjera

foto: Davor Lončarić

Skupovi i sportska natjecanja u subotu u Osijeku održat će se ako su prijavljeni policiji i ako se organizatori budu pridržavali epidemioloških mjera. Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije podsjetio je na upute za lokalne izbore.

Načelnik Ivan Hampovčan danas je na konferenciji za novinare izjavio kako je manifestacija pod nazivom "Hod za život" prijavljena policiji te kako je dobila suglasnost za održavanje, no u subotu će od Tvrđe do glavnog osječkog trga u toj povorci moći biti najviše 25 osoba koje će morati poštovati sve propisane epidemiološke mjere, posebice one koje se odnose na držanje propisanog razmaka između sudionika na vanjskom prostoru. Govoreći o sportskim netjecanjima, koja su također planirana za sljedeći vikend, Hampovčan je rekao kako se takva natjecanja smiju održavati na otvorenom prostoru, ali da ne smije biti publike. 

Načelnik osječko-baranjskog stožera podsjetio je građane kako se na lokalnim izborima 16. svibnja također moraju pridržavati epidemioloških mjera, na biračka mjesta moraju ponijeti (i nositi) zaštitne maske i olovke, a valja voditi i računa o razmaku na biračkim mjestima, bilo da je riječ o zatvorenim ili otvorenim prostorima. Doček izbornih rezultata u stranačkim stožerima također mora biti u skladu s epidemiološkim mjerama- u zatvorenim prostorima ne smije biti više od 25 osoba koje moraju nositi maske i pridržavati se pravila o razmaku, a svi stranački stožeri morat će zatvoriti vrata u 22 sata.  

U nastavku poslušajte preporuke za javna okupljanja i izbore, ali i sve podatke vezane uz broj novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji. 

Hampovčan