Hang Loose–prvi rockabilly festival u Vinkovcima

Hang Loose–prvi rockabilly festival u Vinkovcima

Pod sloganom "Shake this town" jednodnevni festival koji spaja dobru glazbu, stare automobile, kultne filmove i ples - Hang Loose, prvi open-air rockabilly festival - održat će se u subotu, 19. kolovoza u dvorištu Gimnazije M. A. Reljkovića u Vinkovcima s početkom u 12 sati.

Posjetitelji će cijeli dan moći uživati u rockabilly glazbi uz DJ Bronco, pogledati izložbu američkih i oldschool automobila, kupiti poneku sitnicu na šarenim štandovima Kerefeka, Antifolk Communityja, Elastic Hearta, Kich Sapunicha te Optike Marko s vintage okvirima. Večer će rasplesati Cat Paws (Daruvar), Mississippi  Queen (Zagreb)i  Moonshine Alligators (Novi  Sad), a tu su i volonteri koji će posjetitelje naučiti kako strollati, odnosno plesati u rockabilly stilu kako bi se svi zajedno vratili u vrijeme kada su ljubav i ples prštali gradom. Dašak 50-ih i 60-ih godina unijet će i razni izlagači kao što su Frizerskisalon Dlaka22 (Ana  Kvaka), Barber  Shop (Krešimir Španić), Tattoo shop Hellboy  Tattoo (Slaven Kustura), SentiMental  Bikes (Duško Ilijević) te Retro  House (Igor Recek Gangstér) koji će omogućiti posjetiteljima da se i sami na  jedan  dan  vrate  u davninu, kroz retro frizure, odjeću, šminku, tetovaže, automobile i bicikle.
Ulaz je besplatan, a sve do kraja festivala posjetitelji mogu zaigrati tombolu po cijeni od
15,00kn koja se može kupiti u  Hang  Looseuu  parku i u Barber shop u Španić te  tako sudjelovati  u  nagradnom  izvlačenju čija je glavna nagrada limitirani SentiMental  Bike bicikl, napravljen posebno povodom festivala koji je nastao u suradnji udruge XO-Vk i popularnog rockabilly bara Hang loose.