HDSSB poziva Vrkića da nastavi rušiti zapuštene objekte

HDSSB poziva Vrkića da nastavi rušiti zapuštene objekte HDSSB poziva Vrkića da nastavi rušiti zapuštene objekte

foto: Davor Lončarić

HDSSB je danas na konferenciji za novinare pozvao gradonačelnika Osijeka da nastavi rušiti zapuštene i opasne objekte u središtu Osijeka. Podsjetili su na akciju njihove stranke, pokrenutu još 2008. godine pod nazivom "I to je Osijek".

Povjerenik HDDSB-a za Osijek Ivica Završki podsjetio je na konferenciji za novinare kako su gradski vijećnici stranke još 2008. godine pokrenuli kaciju pod nazivom "I to je Osijek", kada je evidentirano više od 70 ruševnih objekata na području Gornjega grada. Predložio je gradonačelniku Vrkiću da preuzme taj model koji je, pokazalo se, bio vrlo uspješan. Članica HDSSB-ova povjerenstva za Osijek Ana Maršić pokazala je novinarima veliki katalog s fotografijama i opisom ruševina ili zgrada s opasnim pročeljima. Istaknula je kako je već tada krenulo rušenje starih i napuštenih zgrada, a do sada je uređeno čak 35 objekata, dok su na nekim zapuštenim lokacijama niknule i nove zgrade.

Konferencija je održana na prosuoru u ratu srušene trgovine "Zeko" na kojem se sada nalazi privremeno parkiralište. HDSSB-ovci su pokazali ruševinu za koju tvrde kako je u vlasništvu grada Osijeka i nalazi se samo 50-ak metara od konkatedrale i središnjeg osječkog trga. Član stranke Damir Lenz upozorio je kako su zapuštene zgrade legla štakora i izvor brojnih zaraza, a u njima se okupljaju i narkomani.  

885300846ecc6eba8b9a.jpg

HDSSB - I to je Osijek