HDZ: Zašto u osječkim vrtićima nema mjesta za 104 djeteta?

HDZ: Zašto u osječkim vrtićima nema mjesta za 104 djeteta?

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Nakon predaje dokumentacije za mjesta u dječjim vrtićima, roditelji su ostali neugodno iznenađeni što u osječkim vrtićima nema mjesta za 104 djeteta, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ivan Radić.

Radić Gradsku upravu optužuje da nije iskoristila mogućnosti europskih fondova za izgradnju ili dogradnju potrebnih kapaciteta. U veljači 2018. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, made i socijalnu politiku raspisalo je poziv pod nazivom "Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja" u okviru Europskog socijalnog fonda, vrijedan više od 318 milijuna kuna. Grad Osijek mogao je povući od 500 tisuća do najviše 15 milijuna kuna ali je Osijek dobio "jednu veliku nulu", kaže Radić koji Gradsku upravu optužuje za nesposobnosti osobito u vrijeme puno priče o natalitetnoj politici. Ili se nisu prijavili ili nisu znali osmisliti projekt, zaključuje.  

Mjesta u vrtićima je 788 a zahtjeva 892.Zato će HDZ, ističe Radić, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća tražit će da se definira plan mreže dječjih vrtića sukladno stvarnim potrebama i da se hitno nađe rješenje kako bi se sva prijavljena djeca upisala u vrtiće.