HeadOnEast - Tvrđa u posebnom sjaju i mirisima

HeadOnEast - Tvrđa u posebnom sjaju i mirisima HeadOnEast - Tvrđa u posebnom sjaju i mirisima
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Krenuo je HeadOnEast. Osječka Tvrđa zasjala je novim sjajem, obojena posebnim bojama "Festivala svjetla" i mirisima najfinijie hrane i pića, "StreetFoodom", Food Bazzarom", "Beer Festom" te dvorištima od "Pekmeza" i Derneka".

Dani hrvatskog turizma prvi se puta organiziraju na području Slavonije, Baranje i Srijema. Od danas do 5. listopada u Tvrđi vas čekaju vizualni, gastro i glazbeni događaji. Organizator vas poziva da otkrijete neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu. 

Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. uz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica. U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Bit će održan i prvi Festival svjetla na ovim prostorima tijekom kojeg će svake večeri barokne zgrade osječke Tvrđe zabljesnuti neuobičajenim sjajem. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja hrane, vina i glazbe koji žele poseban  doživljaj Slavonije. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, naći će se na jednome mjestu. Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.
HeadOnEast Lounge zona, ulice Tvrđe pretvorit će u najljepši dnevni boravak, tu će biti i prepoznatljiva osječka In da Sofa. Vinoljupci će moći dodatno uživati u Večeri vina i umjetnosti koja već tradicionalno okuplja ljubitelje vinske kapljice, ali i umjetnosti. Sve dane upotpunit će glazbeni doživljaji na dvije glavne pozornice gdje će nastupati Electric Porn, Akvarel, Miroslav Evačić Trio, Trio Reba, fusion jazz i poznati DJ-evi. U posebnim zonama, uz tamburaše na ulicama Tvrđe, oživjet će i cabaret. Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom Sajmom antikviteta.