HeadOnEast u Tvrđi

HeadOnEast          u          Tvrđi

Početkom listopada Dani hrvatskog turizma prvi će se puta organizirati na području Slavonije, Baranje i Srijema. Od 3. do 5. listopada u Tvrđi će ih dočekati najbolje od Slavonije: HeadOnEast, desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata vinska i gastronomska ponuda.

"Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu", pozivaju iz Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.
Programi HeadOn Easta:
- Gastro dvoboji
- StreetFood
- Food Bazzar
- Beer Fest
- Dvorište „Dernek"
- Dvorište „Pekmez"
- Lounge zona
- In Da Sofa
- Red district
- Večer vina i umjetnosti
- Festival svjetla
- Sajam antikviteta
Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica.
U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Bit će održan i prvi Festival svjetla na ovim prostorima tijeko kojeg će svake večeri barokne zgrade osječke Tvrđe zabljesnuti neuobičajenim sjajem. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije. Navedeno ne isključuje znatiželju i upoznavanje raznolikosti gastronomske ponude u HeadOnEast StreetFood zoni. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu. Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.
HeadOnEast Lounge zona, ulice Tvrđe pretvorit će u najljepši dnevni boravak, tu će biti i prepoznatljiva osječka In da Sofa. Vinoljupci će moći dodatno uživati u Večeri vina i umjetnosti koja već tradicionalno okuplja ljubitelje vinske kapljice, ali i umjetnosti. Novost je kako će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija te će se održati i u petak i subotu s predstavnicima svih slavonskih i podunavskih vinogorja. Sve dane upotpunit će vrhunski glazbeni doživljaji na dvije glavne pozornice gdje će nastupati Electric Porn, Akvarel, Miroslav Evačić Trio… Bit će tu i Trio Reba, fusion jazz i poznati DJ-evi … U posebnim zonama, uz tamburaše na ulicama Tvrđe, oživjet će i cabaret…
Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.
tzobz_headoneast_program-online-2_1001.png
tzobz_headoneast_program-online_1001.png