#HeadOnEastCroatia i #VisitSlavonijaBaranja

#HeadOnEastCroatia i #VisitSlavonijaBaranja #HeadOnEastCroatia i #VisitSlavonijaBaranja
foto HRT Radio Osijek foto HRT Radio Osijek
foto HRT Radio Osijek foto HRT Radio Osijek
foto HRT Radio Osijek foto HRT Radio Osijek
foto HRT Radio Osijek foto HRT Radio Osijek
foto HRT Radio Osijek foto HRT Radio Osijek

Ivana Jurić (foto facebook)

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije lansirala je kampanju na društvenim mrežama pod nazivom Hedonizam je na istoku! #HeadOnEastCroatia i #VisitSlavonijaBaranja, putem koje u suradnji s turističkim djelatnicima poziva na obilazak istoka Hrvatske.

HeadOnEast svojevrstan je nastavak događanja i kampanje koja je započela Danima hrvatskog turizma u listopadu 2019. godine, kada je Osijek bio središte predstavljanja potencijala kontinentalnog turizma. Inače, HeadOnEast sklop je riječi i višeznačih pojmova koji poziva na užitak svim čulima.

"U cijeloj toj priči i iskustvu brendiramo hedonizam koje nudi Slavonija i Baranja", ističe Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, dodajući kako u ovom dijelu Hrvatske, ako ste turist koji voli aktivnosti, primjerice bicikliranje ili hodanje, ili Pannonian Challenge, najveće natjecanje ekstremnih sportova u ovom dijelu Europe, onda je to aktivni hedonizam, ako ste ljubitelj prirode i odete u Kopački rit bit ćete dio zelenog hedonizma, a ako odete u Aljmaš, poznato marijansko svetište, još od 1704 godine, onda ste dio, hedonizma duha.  A kada ogladnite i potražite manji skup ovoga velikog kruga, primjerice, pod nazivom "Gdje rastu kulenove seke?", prožet će vas eno-gastro hedonizam. Da je Slavoniji i Baranji teško odoljeti i u vrijeme iskušenja ili baš zbog toga i slijedeći primjer.

"Zvali su nas iz nekoliko agencija iz Dubrovnika. Traže sve. Informacije o cjelokupnoj ponudi na razini destinacije. Od smještajnih kapaciteta do posebnih programa. Do informacije koja je cijena ulaska u kulturne ustanove. Poslali smo im video materijal. I dobili smo kao i uvijek pozitivnu povratnu informaciju, kao i kod svih koji nisu bili u Slavoniji. Uvijek je to ugodno iznenađenje", rekala je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije

Pandemija virusa COVID-19, potaknula je turističku zajednicu Osječko – baranjske županije na gerila kampanju u kojoj znalci hedonizma putem video klipova koje su sami izradili, uglavnom na mobitelima, pozivaju da i vi krenete na istok. Među mnogima vidjet ćete Tomicu Đukića, glavnog kuhara Hotela Osijek i Hrvatske nogometne reprezentacije, Tomislava Žajdlika, iz Državne ergele Đakovo, poznatog fotografa Mario Romulića ili Vladimira Škrobu-Baju koji vas poziva na Čvarak fest u Baranji i objašnjava zašto čvarak od crne slavonske svinje nije crn. #HeadOnEastCroatia i krenite otkrivati, avanturu ili najljepše i najmirnije mjesto gdje se nešto neizostavno krčka ili reže na koso.

Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice OBŽ