HNK Osijek- pet premijera u 110. sezoni

HNK Osijek- pet premijera u 110. sezoni HNK Osijek- pet premijera u 110. sezoni

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku za 110. sezonu priprema pet premijernih naslova, a u nedjelju 18. rujna u povodu obilježavanja 450. obljetnice bitke kod Sigeta gostovat će u nacionalnoj opernoj kući u Budimpešti s operom Ivana pl. Zajca "Nikola Šubić Zrinski".

Intendant osječkog HNK Božidar Šnajder u Osijeku je predstavljajući novu kazališnu sezonu, istaknuo da se počinje raditi na velikoj hrvatskoj junačkoj operi "Porin" Vatroslava Lisinskog, a nakon Nove godine slijedi premijera operete "Bajadera" Emmericha Kalmana.
Prva dramska premijera bit će početkom listopada, a riječ je o adaptaciji romana Marije Jurić Zagorke "Vitez slavonske ravni", koji dosad još nikad nije dramatiziran.
Nakon nove godine na pozornicu osječkoga kazališta bit će postavljen svjetski klasik, "Krvava svadba" Federica Garcije Lorke u koju će biti uključeni svi glumci osječkoga kazališta.
Za kraj sezone najavio je "dramu s natruhama komike" Ivane Šojat na kojoj, kako je rekao, autorica još radi.
Najavio je da sezonu gostovanja u osječkom HNK-u otvara predstava Zagrebačkog kazališta mladih "Kristofor Kolumbo", a publika će u novoj sezoni imati prilike vidjeti i dramu "Dama s kamelijama" Srpskog narodnog pozorišta iz Beograda. 
Na programu su i tradicionalni Novogodišnji koncert i Lipanjska operna noć.