HNS traži vraćanje stare prometne regulacije

HNS traži vraćanje stare prometne regulacije HNS traži vraćanje stare prometne regulacije
Željko Biber Željko Biber
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Vraćanje stare prometne regulacije u Brijestu zatražili su danas članovi ogranka HNS-a u tom osječkom naselju. Upozoravaju da je pretvaranjem dvosmjernih u jednosmjerne ulice uvelike otežana prometna komunikacija mještanima i ugrožena sigurnost djece zbog većeg obujma prometa u pojedinim ulicama.

Podsjećaju i na to da je oko 450 građana Brijesta proljetos potpisalo peticiju kojom se protive tomu da Tešanjska, Sprečanska, Vojlovica i Dobra budu jednosmjerne ulice. "Prije šest mjeseci u našem mirnom naselju postavljena je nova prometna regulacija, za koju bih rekao da je silom nametnuta mještanima Brijesta. Velika većina građana nije zadovoljna jer su sve ulice uvijek bile dvosmjerne i nikada nije bilo problema ni prometnih nezgoda, a naša djeca mirno su se igrala na ovim ulicama. Zbog toga tražimo da se ukine postojeća regulacija, da se sve vrati na staro i da naš Brijest opet bude siguran", rekao je u našem programu predsjednik HNS-ova ogranka na Brijestu, Željko Biber.

A koliko se mještani naselja protive postojećoj regulaciji, svjedoči i to da su neki prometni znakovi nestali, dok su neki prekriveni crnim vrećama.