Homage pjesmi Zeko i potočić

Homage pjesmi Zeko i potočić Homage pjesmi Zeko i potočić

U Galeriji Waldinger od 26. ožujka do 4. travnja možete pogledati izložbu dječjih crteža „HOMAGE PJESMI „ZEKO I POTOČIĆ“. Otvorenje je danas u 18 sati.

Grad Osijek i Savjet mladih grada Osijeka u suradnji s Gradskim galerijama Osijek priređuju izložbu dječjih likovnih radova inspiriranih pjesmom “Zeko i potočić”, osječkog skladatelja Branka Mihaljevića.

Uz pjesmu “Zeko i potočić” odrastale su i još uvijek odrastaju generacije mališana, a zanimljivo je da je nastala sasvim slučajno 1954. godine jer je za jednu dječju priredbu u Osijeku nedostajalo dječjih pjesama! 

Idejna začetnica ovog projekta je gospođa Mira Mihaljević, a inicijativi su se priključile tri osječke osnovne škole: OŠ Svete Ane, OŠ Mladost i OŠ Franje Krežme. Tako su učenici nižih razreda u svojevrsnoj glazbeno-likovnoj kreativnoj radionici stvarali svoje likovne radove slušajući pjesmu “Zeko i potočić”.

U prigodnom programu otvorenja izložbe nastupaju Mali tamburaški orkestar Tamburaške škole “Batorek”, zbor Osnovne škole Svete Ane i Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Na prostoru ispred galerije Waldinger sve će posjetitelje dočekati “Veliki Zec”, rad akademskog kipara Nikole Fallera, a najmlađe posjetitelje čeka i slatko iznenađenje.

 

 

Zeko i potočić

U jednoj zimskoj noći,
Tam gdje je visok brijeg,
Smrznuo se potočić
I pokrio ga snijeg,
A jedan mali zeko
Taj potok traži svud,
Gdje je, kud je nestao -
To njemu tišti grud.

I plače, plače zeko mlad za potočićem tim,
Žali, žali zeko sad, žali srcem svim.

I tužan misli zeko:
Ta gdje je potok taj!?
Možda laste slijedi on
U dalek južni kraj.

I plače, plače zeko mlad za potočićem tim,
Žali, žali zeko sad, žali srcem svim.

I tužan misli zeko:
Ta gdje je potok taj!?
Možda laste slijedi on
U dalek južni kraj.