"Hrvatska 365" u Vinkovcima, Vukovaru i Iloku

"Hrvatska 365" u Vinkovcima, Vukovaru i Iloku

Vukovarsko-srijemski turistički djelatnici, poglavito iz turističkih zajednica Vinkovaca, Vukovara i Iloka, puno očekuju od provedbe projekta Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma "Hrvatska 365", čija je pilot provedba započela početkom rujna s ciljem produljenja turističke sezone, rečeno je na konferenciji za novinare u uredu Turističke zajednice u Vinkovcima.

vinkovci-duga-ulica.jpg"Kao rezultat ovog projekta, u koji su se turističke zajednice Vinkovaca, Vukovara i Iloka uključile kroz zajednički projekt 'Srijem i Slavonija', očekujemo bolju promociju na inozemnom tržištu, a već su odrađene turističke promocije naše destinacije na sajmovima u Milanu i Grazu te posjet inozemnih novinara i turističkih agenata našoj županiji", navela je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak. Turističke zajednice Vinkovaca, Vukovara i Iloka rado su se uključile jer im sudjelovanje u jednom takvom projektu donosi velike koristi i značajnu promociju.

vukovar-lijepa.jpgilok-s-vinogradima.jpg

"Mi jesmo cjelogodišnja destinacija, ali kako nasušno trebamo svaku promotivnu aktivnost, objeručke smo prihvatili mogućnost da budemo dio ovoga projekta", kazala je Bušić Srpak. Zamjenik direktorice Ureda vinkovačke Turističke zajednice Marko Jureta izvijestio je da je na području grada Vinkovaca u prvih devet mjeseci ove godine zabilježeno gotovo 30 posto više turističkih dolazaka i noćenja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. U prvih devet mjeseci ove godine u Vinkovcima je ostvareno 23.470 dolazaka i 44.998 noćenja, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo 18.059 turističkih dolazaka i 34.379 noćenja. Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Vukovara Jasna Babić izrazila je veliko zadovoljstvo načinom na koji je projekt "Srijem i Slavonija" predstavljen u Grazu i Milanu, ocjenivši kako će sva tri turistička ureda iz promotivne kampanje, koju provode u sklopu projekta "Hrvatska 365", ostvariti velike koristi za turizam ne samo Vinkovaca, Vukovara i Iloka nego i cijele Vukovarsko-srijemske županije.