Hrvatska kakvu želimo - Nacionalna razvojna strategija do 2030.

Hrvatska kakvu želimo - Nacionalna razvojna strategija do 2030. Hrvatska kakvu želimo - Nacionalna razvojna strategija do 2030.

Kakvu Hrvatsku želimo ? Pitanje je na koje su u Osijeku odgovarali sudionici radionice, predstavnici regionalnih razvojnih agencija Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske , Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Radionicaje je održana uoči procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Skup je pokazao kako je Slavoncima i Baranjcima najvažnije afirmirati prirodne vrijednosti, potaknuti razvoj poljoprivrede i prehrambene industriju te bolje prometno povezati regiju s glavnim gradom i drugim dijelovima Hrvatske.

"Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije radionicu je organiziralo jer je važno da se u raspravu o tome u kakvoj bi Hrvatskoj željeli živjeti za deset godina uključi što više ljudi.", rekao je državni tajnik u Ministarstvu Velimir Žunac. "Nacionalna strategija krovni je dokumet koji će dugoročno odrediti sudbinu Hrvatske i stoga je važno upoznati se s njezinim posebnostima kako bi strategiju bolje planirali."

Radionica "Hrvatska kakvu želimo" u Osijeku, organizirana na principu World Cafe metode ( riječ je kreativnom procesu koji potiče dijalog i dijeljenje znanja), peta je od ukupno sedam koje će se održati u Hrvatskoj.   

 

 

 

Velimir Žunac, državni tajnik

Antun Devčić, Požeško-slavonska županija

Emina Kovač, Virovitičko-podravka županija

Milan Peterka, Centar za poduzetništvo Osijek