Hrvatska plivačka reprezentacija u Vukovaru

Hrvatska plivačka reprezentacija u Vukovaru Hrvatska plivačka reprezentacija u Vukovaru

Lorenco Franičević i lvan Szabo

Plivačka reprezentacija Hrvatske boravi u Vukovaru, gdje se juniori pripremaju za 10. Victoria – Primorje međunarodni plivački miting, u veljači ove godine, a seniori za Europsko prvenstvo u Glasgow-u u kolovozu.

Hrvatska plivačka reprezentacija već je boravila u Vukovaru u travnju prošle godine tako da je povratak bio očekivan.

"Probali smo tada bazen i upoznali se s odličnim uvjetima za rad u fleksibilnom objektu!" - rekao je izbornik i trener hrvatske plivačke reprezentacije Lorenco Franičević.

Pomalo smo se izgubili nakon Draganje i Jovanović?

"Imali smo tešku smjenu generacija. Odjednom su prestali plivati najjači, nositelji generacije Duje Draganje i Sanja Jovanović, no sada iz široke baze tražimo nove pobjednike. Važna su nam polufinala i finala, jer nekada od 16. do 1. mjesta odlučuju desetinke. Tu su nam juniori koji se spremaju za hrvatski grand-prix u Rijeci, u drugom mjesecu. Oni bi tamo trebali potvrditi ili isplivati norme za juniorsko europsko prvenstvo u srpnju u Helsinki-ju. Tu su samo tri seniora koji se spremaju za Glasgow u kolovozu, za europsko. Tu smo gdje smo, no to nisu loši rezultati, naprotiv! Filip Zelić, koji je nastupio u Kopenhagenu na Europskom prvenstvu, i otplivao svoje osobne rekorde zamalo je dostigao i državni. Bio je 23. Najbolji su nam "Amerikanci": Anton Lončar i Matea Samardžić. Lončar se približio Kožuljevom vremenu!"

Da je bazen pun pogodak dokazuje i broj posjeta u 9 mjeseci od 85 tisuća korisnika.

"Tisuću i sedamsto djece prošlo je obuku za neplivače. Kod nas su bile i vrtićke skupine, dolaze plivači iz Dubrave. Posljednje pripreme pred nastup u Beogradu, u susretu s Partizanom, u regionalnoj ligi, imaju vaterpolisti Jadrana. Kolika je gužva pokazuje i da su prvih dana hrvatski reprezentativci morali treninge počinjati u 6 sati ujutro. Uskoro nam stižu i plivači iz Njemačke." - zadovoljno ističe ravnatelj Sportskih objekata Vukovar Ivan Szabo.

Lorenco Franičević i lvan Szabo