Hrvatske košarkašice u Osijeku

Hrvatske košarkašice u Osijeku

foto: HKS

Najbolje košarkašice Hrvatske u srijedu će u Osijeku ugostiti ekipu Nizozemske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine. Utakmica se igra u Gradskome vrtu od 19 sati, a ulazak je slobodan.

Bit će to posljednja domaća kvalifikacijska utakmica za Hrvatsku, a protivnik je Nizozemska. Budući da su naše košarkašice u prvome susretu u Nizozemskoj izgubile 9 razlike, šanse za odlazak na Euro postoje jedino ukoliko u Gradskome vrtu pobijede s 10 ili više razlike.

Nakon tri kola Francuska vodi s učinkom 3-0, Nizozemska je druga s 2-1, Hrvatska treća s 1-2, a Estonija posljednja s 0-3. Na završni turnir EuroBasketa 2017. u Češkoj plasirat će se devet prvoplasiranih i šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija.

Povodom boravka u Osijeku košarkašice su u ponedjeljak primili gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i Osječko-baranjski župan Vladimir Šiljagić. Kapetanica Jelena Ivezić je u ime reprezentacije županu Šišljagiću i gradonačelniku Vrkiću poklonila potpisani dres hrvatske reprezentacije s brojem 12. Djevojke su također dobile poklone Grada Osijeka, a županu je posebno bilo drago uručiti slavonski šal kapetanici hrvatske reprezentacije.

zenska_reprezentacija_2.jpgzenska_reprezentacija_4.jpg

Utakmica će biti još jedna sportska poslastica za sve ljubitelje košarke u Osijeku. Djevojke su pohvalile uvjete za treninge kao i smještaj te potpisale loptu koja ostaje Osijeku za uspomenu na žensku reprezentaciju: "U Osijeku je zasad sve super, nadam se da će tako biti i dalje. Za zahvalu vama, želio bih da u srijedu odigramo odličnu utakmicu i upišemo pobjedu, naravno veću od devet razlike." - rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Braslav Turić.

Kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Nizozemske igra se u srijedu u dvorani Gradski vrt s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Braslav Turić