Hrvatski olimpijski dan u Osijeku

Hrvatski olimpijski dan u Osijeku

HOD Osijek fotografija fb KRSG Rondo

U organizaciji GSSR „Sport za sve“ Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, u subotu, 8. rujna na popularnoj „Srednjiki“ okupit će se 1000 osječkih sportaša i rekreativaca koji će obilježiti Hrvatski olimpijski dan.

Program će započeti biciklijadu u organizaciji Školskog športskog saveza grada Osijeka, koja će u 9 sati i 15 minuta startati ispred Srednjoškolskog igrališta u Istarskoj ulici, a nakon kružne vožnje ulicama grada biciklisti će se vratiti na početnu točku kako bi se pridružili ostalim sudionicima HOD-a na svečanom otvorenju.

U nastavku programa pripadnici Aerokluba Osijek doskočit će na teren donoseći državnu, gradsku i olimpijsku zastavu. Uz svečanost otvorenja koje je predviđeno za 10,00 sati, a nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju – gradskih i županijskih dužnosnika i sportaša olimpijaca, svoje će nam umijeće pokazati pripadnice Kluba ritmičke gimnastike „Rondo“. Odmah potom na terenima Srednjoškolskog igrališta uslijedit će bogat sportski program u kojem će sudjelovati sportski savezi i klubovi grada Osijeka.

Klub američkog nogometa prezentirat će dvije varijante američkog nogometa koje se igraju u Europi ali i u svijetu, a posebno će interesantno biti i vidjeti 15-tak potpuno opremljenih članova Mačevalačkog kluba „Dmitar Zvonimir“ koji će na postavljenoj pisti prezentirati svoj sport.

Po treći puta prigodom Hrvatskog olimpijskog dana posebna sportska poslastica - Međunarodni turnir u uličnoj odbojci za djevojčice koji je prije dvije godine pokrenuo legendarni osječki odbojkaški sudac Ljupko Rimac, a koji će se ove godine na 12 terena održati u organizaciji OK Jug 2 i Odbojkaškog saveza Grada Osijeka te okupiti preko 250 mladih odbojkašica.

Vrata svojega kluba na Srednjoškolskom igralištu otvorit će za posjetioce i Dizački klub „Slavonija“ , a na košarkaškom terenu u organizaciji Košarkaškog saveza grada Osijekaodigrati će utakmice KK MURSA KK VROS, KK OSJEČKI SOKOL, KA HRVATSKI SOKOL i KA OSIJEK . Na badmintonskom igralištu predstavit će se Badmitonski klub „Osijek“.

Svi zaljubljenici u borilačke sportove doći će na svoje jer će se na terenima Srednjike predstaviti i Karate klub Eseker, Karate akademija Osijek, AIKO Osijek, Aiki Ryu , Taekwondo klub „Osijek“ te Judo klub „Mladost“ .

Građanima će se pružiti i rijetka prilika da vrhunsku gimnastiku mogu pogledati pod vedrim nebom, a za to će se pobrinuti članovi GD „Osijek – Žito“.

Hrvatski olimpijski dan ne bi bio potpun bez „kraljice sportova“ – atletike! AK Slavonija Žito će na atletskoj stazi prikazati atletski trkački trening, bacanje kugle na bacalištu kugle te skok u dalj. U isto će se vrijeme građani moći informirati o atletskoj školi.

Sportašima će se pridružiti i članovi Udruge umirovljenika grada Osijeka i Udruge osoba s invaliditetom „Duga“ Osijek koji će se natjecati u pikadu.

/pozivnica organizatora/