HSP osniva Stožer za obranu HEP-a

HSP osniva Stožer za obranu HEP-a

Hrvatska stranka prava pokrenula je osnivanje "Stožera za obranu Hrvatske elektroprivrede" kako ne bi doživjela sudbinu INA-e, napomenuo je predsjednik HSP-a Daniel Srb na konferenciji za novinare u Osijeku.

Nakon što je Vlada na telefonskoj sjednici odlučila kako za državu više neće biti od strateškog interesa tvrtke: ACI, Kroacija Airlines, Luka Rijeka, Croatia banka, Petrokemija, Končar, Podravka i Croatia osiguranje, te kako će ih ponuditi na prodaju, danas je predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb izrazio bojazan i za HEP:

dsc_3043.jpg"Sve što se trenutačno događa u hrvatskom političkom prostoru i način na koji Vlada donosi odluke vodi prema prodaji INA-a. Kao prvo, apsolutno je nedopustivo i skandalozno da Vlada RH na telefonskoj sjednici i bez ozbiljne analize i priprema, skida s popisa strateških interesa već spomenute tvrtke", rekao je Srb i dodao kako je zabrinotost veća s obzirom na trenutačna događanja u slučaju INA-e i povezanosti Karamarkove supruge i lobista MOL-a: "Budući da sve vodi prema tomu da će se i Hrvatska elektroprivreda raskomadati i prodati, Hrvatska stranka prava je pokrenula osnivanje Stožera za obranu HEP-a. U kontaktu smo i sa zaposlenicima HEP-a koji su zabrinuti za vlastitu budućnost, a zajednički ćemo spriječiti da HEP postane nova INA. Pozivamo i sve zainteresirane da nam se pridruže jer je to jedini način da se zaštite nacionalni interesi", zaključio je predsjednik HSP-a Srb.