Humanitarna akcija "Mali zeko osmijeh nosi"

Humanitarna akcija "Mali zeko osmijeh nosi"

Tajnica udruge Sretno odrastane Ivana Kovač-Purgar (desno), foto: HRT/Mirta Milas

Akciju je provela osječka udruga "Sretno odrastanje" kako bi pomogla obiteljima koje su se zbog pandemije našle u teškoj situaciji, samohranim roditeljima te obiteljima koje imaju člana s posebnim potrebama ili invaliditetom.

Osječka Udruga Sretno odrastanje u tri je godine postojanja pomogla brojnim obiteljima, a u posljednje su vrijeme organizirali akcije za pomoć stradalima u potresu na Banovini. Potrudili su se i za uskrsne blagdane staviti osmijeh na lice obitelji koje teško žive: "Kroz ovu smo humanitarnu akciju koja je trajala od 26. veljače do 31. ožujka uspjeli osigurati podjelu poklon paketa, vrijednosti oko 400,00 kuna za osamnaest obitelji u Osijjeku. Danas dijelimo poklon paketiće za djecu".

Jedna od korisnica, gospođa Sanela koja ima troje djece od 16, 14 i 7 godina, samohrana je majka i sretna što će joj, zahvaljujući dobrim ljudima, Uskrs biti bezbrižniji. "Nezaposlena sam i ova mi pomoć puno znači. Udruga Sretno odrastanje pomogla je mojoj obitelji i za Božić i hvala im na tome. 

Tajnica udruge Ivana Kovač-Purgar najavljuje četiri nove humanitarne akcije, prvu za uređenje doma jedne od obitelji u potrebi te akcije "Pošalji obitelj na more", "Školski pribor" i božićnu humanitarnu akciju. Sve informacije o udruzi Sretno odrastanje dostupne su na facebooku, gdje su istaknuti i mobiteli članova koji su dostupni 24 sata dnevno. 

Javljanje u program Radio Osijeka