Humanitarna akcija „Vukovaru ZaDar“

Humanitarna akcija „Vukovaru ZaDar“

Već tradicionalno, 20. godinu za redom održava se humanitarna akcija ,,Vukovaru ZaDar'' kojom se pomaže najpotrebitijim vukovarskim obiteljima .

Organizatori ove akcije nastoje svake godine pomoći što većem broju obitelji te ujedno omogućiti dijelu svojih članova posjet gradu Vukovaru kao i nazočnost predaji prikupljene humanitarne pomoći Caritasu Vukovarskog dekanata. Organizator ove humanitarne akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, i časna sestra Melhiora Biošić, a glavni pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar.

U Palači Srijem, u zgradi Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, sve sudionike akcije primio je danas župan Božo Galić.

Zadrani su i ovaj puta pokazali veliko srce u tradicionalnoj akciji koja se održala u subotu, uz glazbeno scenski program na Narodnom trgu u Zadru u kojem su sudjelovali brojni solisti i klape, djeca od vrtićke do srednjoškolske dobi, a pomoć se prikupljala na štandovima sa slasticama i rukotvorinama, dječjim radovima, a zadarski ugostitelji pripremili su namirnice po simboličnoj cijeni.

Časna sestra Biošić kaže kako ova akcija poprima sve veći odaziv u samom Zadru, a ove godine prikupljena je donacija velike vrijednosti, koja će barem malo uljepšati blagdane obiteljima kojima je potrebna pomoć.

Župan Galić zahvalio je organizatoru ove tradicionalne humanitarne akcije, a posebno časnoj sestri Biošić, te svim ljudima koji su sudjelovali u ovoj velikoj akciji, gradu Zadru i Zadarskoj županiji koji su već puno puta pomagali te istaknuo: „Hvala brojnim Zadranima koji već 20 godinu zaredom dokazuju da imaju veliko srce  te svojim donacijama još jednom pokazuju svoje veliko srce i pomažu najpotrebitije u gradu Vukovaru.“