Humanitarna Božićna utrka u Osijeku

Humanitarna Božićna utrka u Osijeku Humanitarna Božićna utrka u Osijeku
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

U Osijeku je održana 8. Humanitarna Božićna utrka koju su organizirali Udruga Zdravo trčanje i Udruga Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. Sva prikupljena sredstva donirana su Udruzi Down.

8. Humanitarna Božićna utrka sa startom i ciljem pred Veslačkim klubom Iktus okupila je stotinjak Osječanki i Osječana. Utrka je djelom bila i natjecateljskog karaktera i bodovala se u sklopu redovnog 23. kola Lige Zdravo trčanje Osijek. Trčalo se na dvije dionice od 4,2 km i od 10 km. Startnina je iznosila 10 kuna, a brojni su uplatili i veći iznos. Sav prikupljeni iznos u cijelosti će se uplatiti Udruzi Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. Organizator je u skladu s nadolazećim blagdanima pozvao natjecatelje da se prigodno odjenu tako da su stazom potrčali brojne Bake i Djeda Mrazovi. 

"Hvala svima koji su se odazvali i donirali svoje dragocjeno vrijeme i novac. Imali smo doslovno jednog trogodišnjaka, a najstariji trkač nam je preko 70 godina." - rekao je organizator utrke Elvir Rakipović, predsjednik Udruge Zdravo trčanje 

Najmlađa 3,5 godina Ena Medved istrčala je s roditeljima kraću utrku, kao i najstariji među sudionicima 74-godišnji Slavko Vojvodić Žućo. Na kraćoj dionici od 4,2 kilometra pobijedio je Leon Horak, a među djevojkama najbolja je bila Ivana Granuša. U utrci na 10 kilometara najbrži je bio srebrni veslački olimpijac, David Šain.