Humanitarni program HNK-a za stradale na Banovini

Humanitarni program HNK-a za stradale na Banovini

Nakon Novogodišnjeg koncerta, osječki HNK nastavlja prikupljati novac za potresom pogođene stanovnike na Banovini – od 9. do 15. siječnja izvest će dvije predstave i dva koncerta, a sav prihod od prodaje ulaznica uplatit će na službeni žiro račun Vlade za pomoć nastradalima.

"Čovjek je nemoćan pred ljudskim stradanjima izazvanim elementarnim nepogodama. Ne postoji način da ih predvidimo ili spriječimo, ali zato postoji način da ublažimo boli i patnje ljudi koji su u trenu ostali bez krova nad glavom i bez onoga osnovnog što je čovjeku potrebno za život. Sve je nadoknadivo, ako su ljudski životi spašeni. Sve materijalno možemo zajedničkim snagama prikupiti, srušeno obnoviti i ljudima bez domova ponovno podići kuće. Nošeni tom mišlju uprava i djelatnici HNK u Osijeku odlučili su, unatoč teškoj situaciji u kojoj se kultura i sama sada nalazi, prihod od 4 programa (2 predstave i 2 koncerta), koje imamo u mjesecu siječnju, uplatiti za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije", objavilo je Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku.
Riječ je o predstavi - komediji "Žene u crvenom", koja će se igrati 9. i 11. siječnja, a 14. i 15. siječnja bit će održan Humanitarni koncert za Sisačko-moslavačku županiju. Jedna će se izvedba koncerta prenositi uživo na službenom Youtube kanalu i Facebook stranici HNK u Osijeku.
"Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i sami pridonesu pomoći kupnjom ulaznice od 50 kuna na blagajni kazališta, 031/220-749 ili online web prodaja www.hnk-osijek.hr/ulaznice. U prodaji je neograničen broj ulaznica zbog humanitarnog karaktera programa, no zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa, u kazalište ćemo i dalje moći primiti samo prvih 50 kupaca koje ćemo o tome obavijestiti na blagajni HNK u Osijeku ili e-mailom. Ako zbog trenutačne epidemiološke situacije i ograničenog broja gledatelja ne budete u mogućnosti doći na predstavu za koju ste otkupili ulaznice moguće je iskoristiti te ulaznice za bilo koju predstavu istog cjenovnog ranga, tekućeg repertoara HNK u Osijeku do 30. lipnja 2021. godine uz predočenje tih ulaznica", objašnjavaju iz kazališta i dodaju: "Ovaj humanitarni ciklus izvedbi smo započeli s Novogodišnjim koncertom koji smo održali 30. prosinca, a čiji ćemo cjelokupni prihod zajedno s prihodom od ovih predstava uplatiti na službeni žiro račun Vlade za pomoć nastradalima."