I europsko juniorsko zlato u rukama braće Lončarić

I europsko juniorsko zlato u rukama braće Lončarić I europsko juniorsko zlato u rukama braće Lončarić
Foto: FB 2018 European Rowing Junior Championships Gravelines Foto: FB 2018 European Rowing Junior Championships Gravelines
Foto: VK Iktus Foto: VK Iktus

Foto: FB 2018 European Rowing Junior Championships Gravelines

Aktualni svjetski juniorski prvaci, Patrik i Anton Lončarić iz osječkoga Iktusa potvrdili su danas dominaciju u dvojcu bez kormilara. U francuskom Gravelinesu osvojili su svoje prvo zlato na Europskome veslačkom prvenstvu.

„U napetoj utrci vodili su prvih 1.200 metara, kada su ih počeli sustizati Rumunji, no Lončarići su u posljednjih 250 metara uključili svoj prepoznatljivi "dodatni motor" i poletjeli kroz cilj s dvije sekunde prednosti“, doznajemo od njihovog trenera Krešimira Ižakovića. Treći su bili Talijani, a zatim najbolji mladi veslači Litve, Bjelorusije i Češke. Pobjedom na Europskom prvenstvu braća Lončarić ostvarila su svoj veliki san jer je europska medalja jedino što do sada nisu osvojili u juniorskoj konkurenciji. U Francuskoj ih nije omeo ni snažan vjetar u leđa niti jučerašnji incident u kojem su im se doslovno pokušale "upucavati" nizozemske juniorke u četvercu koje su naletjele na njihov čamac i lakše ozlijedile Patrikovu desnu ruku. Klupska i školska prijateljica braće Lončarić, Aria Cvitanović također je bila sjajna u Francuskoj. U dvojcu bez kormilara sa Zagrepčankom Izabelom Krakić osvojila je sjajno peto mjesto u Europi.
Na Europskom prvenstvu u Francuskoj, do sada jedno od najjačih, sudjelovale su 34 države.
Mladi veslači Anton i Patrik Lončarić u utorak se vraćaju u Osijek - njihov grad, klub Iktus i Prvu gimnaziju očekuje još jedno slavlje.