I ove godine Tour of Croatia kreće iz Osijeka

I ove godine Tour of Croatia kreće iz Osijeka

Foto: KL-Photo

Biciklistička utrka Tour of Croatia vozi se četvrtu godinu za redom. Start je 17. travnja u Osijeku, cilj u Zagrebu šest dana kasnije, trasa duža od 1000 kilometara u šest etapa prolazi diljem cijele Hrvatske. Ovogodišnja je utrka u još višoj kategoriji UCI-ja.

Tour of Croatia ove je godine još zahtjevnija, u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (UCI) – 2. HC, što znači da i do 75 posto prijavljenih timova može biti iz najvišeg ranga UCI WorldTeams. Utrka će se moći pratiti u televizijskom prijenosu i snimkama koje emitira više od 170 televizijskih kuća iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, tako da će uz sportska uzbuđenja publika cijeloga svijeta moći vidjeti i najljepše kadrove iz naše zemlje. Na svim etapama, osim završnoj, prolazi se kroz nacionalne parkove i parkove prirode, među kojima je i Park prirode Papuk.
Utrka i ove godine započinje u Osijeku, u utorak 17. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica. Nakon toga, u srijedu, 18. travnja, cjelokupna organizacija utrke seli se u Karlovac, otkud kreće druga etapa čiji je cilj u Zadru. Start treće etape, koja je na rasporedu u četvrtak, 19. travnja, je u Trogiru, a upravo bi ona mogla značajno utjecati na ukupni poredak, jer joj cilj na 1762 metra na Svetom Juri na Biokovu, drugom po visini vrhu Hrvatske. Uvod u vikend četvrta je etapa koja se vozi u petak, 20. travnja, od Starigrada (NP Paklenica) do Crikvenice, dok subota donosi nova uzbuđenja jer je na rasporedu kraljevska etapa. Ta se etapa vozi se od Rapca do Poklona na Učki, na koju će se biciklisti prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane. Posljednja etapa starta u nedjelju, 22. travnja, u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.
"Ovogodišnje izdanje utrke Tour of Croatia bit će po mnogočemu uzbudljivije i atraktivnije od prethodnih. Posebno smo sretni što će između etapa transferi biti minimalni pa će biciklističke ekipe imati dovoljno vremena za kvalitetnu regeneraciju i pripremu sljedećih etapa. Utrka rutom prolazi kroz mnogobrojne parkove prirode i nacionalne parkove i ponosni smo što ćemo te hrvatske dragulje prezentirati natjecateljima i cijelom svijetu", izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke te dodao i kako organizatori i na startnim te ciljnim lokacijama pripremaju bogati program, o čemu uskoro objavljuju detalje.
Detalji rute utrke Tour of Croatia 2018:
• 17.4. Osijek – PP Papuk – Koprivnica
• 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
• 19.4. Trogir – Brela – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
• 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Novi Vinodolski – Općina Vinodolska – Crikvenica
• 21.4. Rabac – Labin – Poklon (PP Učka) – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
• 22.4. Samobor – Sv. Nedjelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – Zagreb (Trg sv. Marka)
Organizator utrke je agencija Top Sport Events.
tour-2017-tekst.jpg