I. Penava: U drugom poluvremenu naći rješenje za dugoročni opstanak Borova

I. Penava: U drugom poluvremenu naći rješenje za dugoročni opstanak Borova

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zadovoljan je odlukom Vlade kojom se tvornici Borovo omogućava podizanje kredita od 46 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, uz dionice Končara i HT-a kao osiguranje kredita.

Penava je na konferenciji za novinare ocijenio kako je ipak riječ o vatrogasnoj mjeri dok je dugoročno rješenje za Borovo nalaženje strateškog partnera. Odluka Vlade kojom se mogućava da Borovo podigne novi kredit rezultat je, kaže Penava, intezivnih kontakata s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem s kojim je, kako je istaknuo, pokušao pronaći najbolje rješenje za trenutačni izlazak Borov iz poslovnih teškoća. No, jučerašnju odluku naziva prvim poluvremenom a u drugom treba naći rješenja za dugoročni opstanak tvornice. 
Izrazio je i zadovoljstvo nedavnim imenovanjem novog Nadzornog odbora u Borovu u koji su, rekao je, imenovani Vukovarci koji razumiju problematiku Borova.

Na konferenciji za novinare trebali su biti i predstavnici sindikata u Borovu ali nisu došli jer, pojasnio je Penava, nisu mogli napustiti radna mjesta.

gradonačelnik Vukovara Ivan Penava o Upravi Borova