I Stožer osnovao koordinaciju - raskol među braniteljima?

I Stožer osnovao koordinaciju - raskol među braniteljima?

U vukovarskom Domu hrvatskih branitelja predstavljena je nova Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u kojoj su ljudi okupljeni oko Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara.

Ovo neće biti Koordinacija podobnih, već sposobnih, a cilj joj je borba za prava braniteljica, branitelja, stradalnika i članova njihovih obitelji, rekao je predsjednik nove Koordinacije Franjo Šoljić. Nije želio komentirati postojeću vukovarsku Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Rekao je samo da ona nema pravni temelj.

Član nove Koordinacije Igor Gavrić, koji je kao i Šoljić istaknuti član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, na novinarski upit znači li ta koordinacija raskol među vukovarskim braniteljskim udrugama - odbacio je bilo kakve teze o raskolu. Rekao je da sada prvi put formalno-pravno postoji Koordinacija koja će raditi prema statutu i odluci svih članica.

Osnivanje nove Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara komentirao je za Hinu i predsjednik stare Koordinacije Zdravko Komšić. Ocijenio je da je osnivanje nove Koordinacije pokušaj Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da razjedini hrvatske branitelje. Istaknuo je da Koordinacija kojoj je on na čelu ima 14 udruga članica i ni jedna do sada nije zatražila ispisnicu.

U sklopu nove Koordinacije za sada su četri udruge, no prema Šoljićevim riječima, očekuju se novi članovi jer u Vukovarsko-srijemskoj županiji djeluju 24 udruge proistekle iz Domovinskog rata.