iMOS 2019.- Radionice i predavanje za mlade

iMOS 2019.- Radionice i predavanje  za mlade

Zanimljivim informativnim radionicama i predavanjima Info-centar za mlade Osijek u utorak, 21. svibnja pokreće ovogodišnju manifestaciju Informiranje mladih Osijeka - iMOS 2019., namijenjenu svima od 15 do 30 godina.

"Prilika je ovo da mlade sugrađane educiramo i informiramo o aktualnim temama, sukladno njihovim interesima i potrebama. Ovo godine smo u sklopu iMOS-a pripremili niz informativnih radionica i predavanja na različite teme, a koje ćemo provesti u suradnji sa stručnjacima iz naših suradničkih organizacija, udruga, institucija pa i tvrtki iz Osijeka", ističu iz Info-centra i dodaju: "Pored toga, na mrežnim stranicama Info-centra predstavit ćemo veliki dio onih koji rade s mladima i imaju vrijedne programe u koje se mladi mogu uključiti. I što je najvažnije, mladi će dobiti informaciju o aktualnim prilikama i mogućnostima u njihovom gradu, a što će ih, nadamo se, motivirati na aktivno sudjelovanje i uključivanje."
iMOS 2019. se organizira već desetu godinu.
Raspored radionica/predavanja (u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15):
Interaktivno predavanje “Ulicama moga grada” održat će se od 11:00 do 12:00 sati. Mladi će se na predavanju imati priliku, kroz zanimljive primjere, upoznati s nekim pravilima ponašanja u prometu i na javim površinama općenito. Predavanje će održati Policijski službenik za prevenciju pri Odjelu za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske.
Prijavnica se nalazi OVDJE:
Radionica “Novac nije problem” održat će se od 15:00 do 16:00 sati, namijenjena je svim mladima koji žele na zanimljiv i njima prilagođen način saznati više o osnovnim financijskim pojmovim: inflaciji, bankama, bankovnim karticama, kamatama i slično. Pored toga, kroz zanimljive primjere dobit će više informacija i o osobnim financijama i planiranju osobnog budžeta, što može biti od pomoći svima koji ulaze u svijet odgovornosti odraslih. Dio radionice će biti zabavan natjecateljski kviz, a mladi će moći osvojiti i simbolične nagrade.
Radionicu će voditi studenti iz studentske udruge Financijski impuls, sa Ekonomskog fakulteta u Osijeku.
Prijavnica se nalazi OVDJE:
Radionica “Koristite zaštitu i na internetu” održat će se 13:00 – 14:30 sati , a na njoj će mladi, u opuštenoj i neformalnoj atmosferi, kroz niz praktičnih primjera i igara, moći saznati kako primjereno, odgovorno i sigurno koristiti i kreirati. Mladi će moći čuti gdje je granica između javnog, virtualnog i stvarnog života, o čemu moraju voditi računa i na što pristaju prilikom objavljivanja i korištenja online sadržaja. I na kraju, kako odgovorno koristiti online alate, društvene mreže, spremišta u oblaku, dijeljenje sadržaja, online komunikaciju i objavu fotografija, prezentacija, videa… Radionicu će voditi Krunoslav Peulić, informatički stručnjak iz osječke tvrtke za razvoj softvera MONO.
Prijavnica se nalazi OVDJE:
Zbog ograničenog broja sudionika obavezna je prijava putem prijavnice ili na e-mail icm@proni.hr (s imenom i prezimenom, godinom rođenja, nazivom škole te brojem telefona/e-mail adresom).