"Imunitet – pogled sa svih strana"

"Imunitet – pogled sa svih strana"

fotografija Ženski poduzetnički centar

Predavanje pod nazivom "Imunitet – pogled sa svih strana" održat će u četvrtak, 16. svibnja, nutricionistica Renata Armanda u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek .

"Ljudski je imunitet savršeno oblikovan mehanizam, pokretan i održavan međudjelovanjem mnoštva molekula, gena, stanica, tkiva, organa, čineći time kotačiće unutarnjeg stroja koji nam jamči opstanak. Taj je unutarnji ustroj u neprekidnom dinamičkom gibanju ovisnom o načinu na koji se o njemu (ne)brinemo te vanjskim prilikama i neprilikama. Provirimo kroz prozorčić i pogledajmo na čemu se temelji zdrav imunološki sustav, na koji je način on danas posebno ugrožen, koje su sve zamke i opasnosti oko nas i pred nama kako bismo ih znali izbjeći i savladati", kaže se u pozivnici.
Renata Armanda rođena u Slavonskom Brodu, završila Gimnaziju Zlatko Šnajder te Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu. Ljubav prema ljekovitom bilju rezultira intenzivnim proučavanjem fitoterapije od 1994. godine te pohađanjem tečajeva i seminara o ulozi i primjeni biomagnetne rezonancije u ljudskom zdravlju (Budimpešta). Završila je tečaj Live Blood (Darkfield) analize te elektroakupunkturnog testa po dr. Vollu (EAV/Vega testiranje, intolerancija na hranu). Tijekom posljednjih 17 godina vodi stručno nutricionističko savjetovalište Calivita Int. Hrvatska u sklopu kojega i predaje te piše članke na temu zdravlja i bilja.