Indijski veleposlanik u nastupnom posjetu

Indijski veleposlanik u nastupnom posjetu Indijski veleposlanik u nastupnom posjetu

Indijski veleposlanik u Hrvatskoj Raj Kumar Srivastava nekoliko dana boravi u službenom posjetu Osijeku. Danas ga je u gradskoj upravi primila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, a u sjedištu Županije s njim se sastao predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

Razgovaralo se ponajprije o mogućnostima suradnje na polju novih tehnologija te o jačanju veza osječkoga sa sveučilištima u Indiji, pri čemu je predsjednik Skupštine Vulin posebno istaknuo Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija koji ima studij automobilskoga računarstva na engleskome jeziku. Bilo je riječi i o mogućnostima za dolazak u Osijek i Slavoniju većeg broja turista iz Indije.

„Mogućnosti su za suradnju s osječkim Sveučilištem, IT parkom i u drugim područjima koja bismo mogli svesti na tri „t” – turizam, tehnologija i talent. Usto, ova covid vremena posve su nam promijenila pogled na život i u tom kontekstu sve više prepoznajemo koliko je važno okrenuti se nutarnjem životu. Pritom može pomoći i joga koja je vrlo popularna u Hrvatskoj pa planiramo organizirati programe posvećene jogi jer 21. lipnja obilježava se Međunarodni dan joge. Riječ je o događanjima kojima ćemo nastojati ukazati na važnost povezivanja sa samim sobom jer u ovim vremenima samoizolacije i odvojenosti joga bi mogla snažno pomoći jačanju imuniteta, a o tome bismo željeli govoriti i u Osijeku”, rekao je veleposlanik Srivastava.

„Predstavili smo gospodarske potencijale Osijeka, koncentrirajući se na naše dvije industrijske zone, Eko-industrijsku zonu u Nemetinu i IT park. Dogovorili smo i daljnju suradnju na privlačenju indijskih turista kojih je u Hrvatskoj na godišnjoj razini oko 70 tisuća. Zahvalni smo na ovoj suradnji kojom će dio indijskih posjetitelja doći i u naš grad te iskusiti nešto od bogate ponude grada Osijeka – od glazbenih, kulturnih i sportskih događaja do cikloturizma, eno-gastro turizma te predivne povijesne baštine koju imamo u Osijeku” rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.