Inicijativa HDSSB-a za promjenu voznog reda HŽ-a

Inicijativa HDSSB-a za promjenu voznog reda HŽ-a Inicijativa HDSSB-a za promjenu voznog reda HŽ-a

Osijek je iznimno loše povezan s glavnim gradom kada je u pitanju željeznički promet. Nekoć se vlakom do Zagreba putovalo 3 i pol sata, a vozni je red bio prilagođen putnicima. HDSSB je stoga novinarima predstavio inicijativu kojom Gradu Osijeku predlaže da od HŽ-a zatraži izmjenu voznog reda.

HDSSB je pred osječkim kolodvorom održao konferenciju za novinare na kojoj je upozorio na lošu povezanost Osijeka i Zagreba. Podsjetili su da je prije Osijek sa Zagrebom bio bolje povezan nego danas, putovalo se kraće i stizalo ranije u Zagreb što je ljudima omogućavalo obavljanje poslova i povratak u Osijek. 

Nakon, kako kažu, konzultacija sa stručnjacima i razgovora s građanima, HDSSB je iznio inicijativu za pokretanje postupka za izmjenu voznog reda HŽ-a. Apeliraju na Grad Osijek da od HŽ zatraže bolju povezanost četvrtoga grada u Hrvatskoj s glavnim gradom. HDSSB predlaže da vlak koji iz Vinkovaca u 5.45 ide u Zagreb krene iz Osijeka, a u povratku s polaskom iz Zagreba u 15.18 produži do Osijeka.