Interaktivna predstava za borbu protiv ovisnosti

Interaktivna predstava za borbu protiv ovisnosti

foto M.Kralj/HRT

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti osječki Psihorehabilitacijski centar organizirao je parlaonicu i predstavu Kisik u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Centar je okupio mlade od 14 do 18 godina.

Okupili su se učenici 8. razreda i srednjoškoci kako bi se s njima, kroz interaktivnu predstavu, otvorile teme ovisnosti i to, kako je istaknuto, ne samo o drogama, osobito "osvježivačima prostora", nego i društvenim mrežama, kocki...

U projekt se uključila i policija koja problem ovisnosti prati i kroz prevenciju i represivne mjere. Iz djelovanja u 2018. godni izdvajaju 24 zapljene sintetskih kanabinoida ("osvježivača zraka"), samo u jednom takvom slučaju nije bil ariječ o tvarima koje su na popisu droga a ostale su zaplijene rezultirale prekršajnim ili kaznenim prijavama zbog prodaje, nabave ili drugih protuzakonitih aktivnosti. 

Grad Osijek, istaknuto je, financijski podupire inovativne aktivnosti prevencije, poput današnje predstave, kako bi se otvoreno razgovaralo i ukazalo na problem svih oblika ovisnosti.